Sport

Gimnastica revine la Cluj! World Challenge Cup pentru al doilea an consecutiv sub Feleac

Cluj-Napoca va găzdui pentru al doilea an consecutiv World Challenge Cup la gimnastică ritmică.

Irina Deleanu, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, a anunţat că România va organiza două competiţii internaţionale, iar una dintre ele va avea la Cluj-Napoca.

"Anul acesta ne-am propus să organizăm două competiţii internaţionale, Cupa Irina Deleanu, care a ajuns la ediţia numărul 19 şi care va avea loc în acest weekend, şi World Challenge Cup, care se va desfăşura al doilea an consecutiv la Cluj-Napoca. După succesul de anul trecut, Uniunea Internaţională de Gimnastică ne-a propus să organizăm un format de competiţie nou din 2021. Este vorba despre Cupa Europei, care se va desfăşura în patru etape, iar una dintre acestea va fi găzduită de noi la Cluj în 2021", a spus ea.


Deleanu a fost supărată pe foc, deoarece bugetul alocat de Ministerul Tineretului şi Sportului a fost unul extrem de mic pentru gimnastica ritmică.

"Nu vreau să ne comparăm cu federaţiile olimpice cu rezultate mai mari... eu înţeleg că este an olimpic, înţeleg că sunt federaţii cu rezultate mai bune ca ale noastre, cum sunt canotaj, scrimă şi altele. Dar nu înţeleg de ce nouă ni s-a diminuat considerabil bugetul (n.r. - 800.000 de lei în 2020 faţă de 1.570.000 de lei în 2019) şi s-au dublat bugetele federaţiilor neolimpice. Şi nu vreau să dau nume, pentru că toţi vrem să facem sport în ţara asta. Dar e de neînţeles cum federaţii neolimpice au reuşit să îşi dubleze bugetul într-un an olimpic cum este 2020. Când l-am întrebat, domnul ministru nu a putut să îmi dea o explicaţie clară. Mi-a spus doar că ăsta a fost bugetul şi aşa a fost împărţit", a afirmat Deleanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter