monitorulcj.ro Menu
Sport

Ce dezvăluire! Arnold Schwarzenegger, acuzat că s-a dopat cu steroizi din Cluj

Alexandru Butoi, specialist la Agenţia Naţională Anti-Doping în ultimii 15 ani, a făcut anumite dezvăluiri surprinzătoare despre Arnold Schwarzenegger.

Medicul susține că fostul culturist s-ar fi dopat în tinerețe cu steroizi din România. Mai mult, acesta ar fi syferit și două intervenții de bypass coronian.

”Arnold Schwarzenegger avea două bypass-uri coronariene la 52 de ani! Lumea nu ştie treaba asta. El a fost un model în ceea ce priveşte hrana, ca să spun aşa, nu a fost gras. Dar steroizii luați de-a lungul vieţii au dus la afecţiunile respective. E adevărat că nu a cedat şi nu a murit la 40 de ani ca alţii pentru că la vremea lui foarte puţini steroizi existau în lume şi foarte puţini creaţi pentru sport.


Arnold Schwarzenegger, acuzat că a consumat Naposim

El spunea că în Austria, în perioada în care a devenit un sportiv foarte bun, a folosit Naposim, un medicament făcut de Terapia Cluj.


“La noi se făcea pentru tratarea unor afecţiuni. Austria, fiind aproape de România, procura mai uşor medicamentele astea. Şi povestea el că după ce a plecat în America i-a fost şi mai greu să procure Naposim şi îl costa şi mai mult. În momentul acesta nu se mai fabrică Naposim, dar au existat de-a lungul timpului şi sportivi care au ieşit pozitiv, este un steroid artificial”, a declarat Alexandru Butoi citat de Agerpres.

Născut în Austria, Schwarzenegger a câştigat de cinci ori concursul de culturism Mr. Universe şi de şapte ori titlul Mr. Olympia, înainte de a se apuca de actorie şi a juca in filme de acţiune precum ''Conan the Barbarian'' sau ''Commando''.