Sport

„Studenți” cu poftă de gol! Gata de start? „U” Cluj, victorii în șir în meciurile amicale

Universitatea Cluj a terminat seria meciurilor amicale din pauza competițională de iarnă cu două victorii.

„Studenți” cu poftă de gol! Gata de start? „U” Cluj, victorii în șir în meciurile amicale, sursă foto: FC Universitatea Cluj „Studenți” cu poftă de gol! Gata de start? „U” Cluj, victorii în șir în meciurile amicale, sursă foto: FC Universitatea Cluj

Sâmbătă, pe terenul sintetic din Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”, „șepcile roșii” au efectuat ultimele două partide de verificare înaintea reluării campionatului ligii secunde. Mai întâi, „U” Cluj s-a impus la limită, scor 3-2, în fața Metalurgistului Cugir (Liga a III-a). Apoi, dezlănțuiți, „studenții” au făcut spectacol contra Victoriei Cluj (Liga a IV-a), pe care au învins-o cu un neverosimil 8-0.

Împotriva formaţiei din Alba, Adrian Falub a aliniat un prim „11” apropiat de cel pe care va miza şi în campionat, scrie site-ul oficial al „studenților”. Gavra a deschis scorul cu un șut din apropiere, după o incursiune în banda stângă a lui Mailat (17). În ciuda debutului fulminant al Universităţii, cei care au marcat au fost oaspeţii, prin Dohotariu, la capătul unui corner (33).


După pauză, Barbu a transformat cu siguranţă o lovitură de pedeapsă şi a dus scorul la 2-1 (50), iar Mailat a majorat diferenţa cu un şut simplu, din careu (64). Un minut mai târziu, tot el avea să bifeze „dubla”, reuşita fostului CFR-ist fiind însă anulată pe motiv de offside. Oaspeţii aveau să înscrie din nou, prin Dicu, acesta stabilind, de altfel, rezultatul final, 3-2.

Horj, al treilea „CFR-ist” devenit „student”

În urma unui scurt respiro, Adi Falub a schimbat liniile pentru duelul cu Victoria Cluj, iar „șepcile roşii” şi-au făcut misiunea uşoară încă din primul sfert de oră, prin reuşitele semnate de Coman (5), Mihalcea (7, penalty), Crăciun (9) şi Pîrvulescu (15), ultimul cu o super-execuţie. Alte patru goluri urmau să vină după revenirea de la cabine.


Deși cedat inițial la Academica Clinceni, fostul CFR-ist Răzvan Horj (24 de ani), fundaș central de meserie, a debutat în tricoul alb-negru. De asemenea, mijlocașul central Nicholas Tudor (19 de ani), adus de la FC Voluntari, a debutat și el în culorile Universității, ambii având o evoluție precisă în partida încheiată cu 8-0 după golurile lui Văsălie (47), Florescu (52) și Coman (61, 78).

Pe lângă achizițiile lui Răzvan Horj și Nicholas Tudor, portarul Rareș Pop s-a întors la „U” după un împrumut în Liga a III-a, la Sticla Arieșul Turda. Cei trei se alătură astfel lui Andrei Mureșan, Sebastian Mailat, Bogdan Barbu, Cătălin Ștefănescu, Dragoș Penescu și Robert Neciu pe lista jucătorilor transferați de „șepcile roșii” în această iarnă.


Vineri, 21 februarie, de la ora 20:00, Universitatea va primi vizita celor de la FC Argeş, în primul meci oficial după o pauză competițională de două luni şi jumătate.

„U” în meciul cu Metalurgistul Cugir: Gorcea – Inacio, Telcean, Mureşan, Neciu – Barbu, Dican – Ştefănescu, Goga, Mailat – Gavra


„U” în meciul cu Victoria Cluj: Dur-Bozoancă – Ilieș, Crăciun, Florescu, Taub – Văsălie, Penescu – Pop, Mihalcea, Pîrvulescu – Coman. Au mai jucat: Horj, Tudor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter