Sport

Dan Petrescu, „Bursucul plângăcios”! „Sunt convins că va fi greu pentru CFR să ia titlul!”

Vineri seară, de Valentine’s Day, CFR Cluj a remizat pe teren propriu cu Viitorul Constanța, scor 0-0, bifând al doilea egal „alb” consecutiv în campionat.

Dan Petrescu, „Bursucul plângăcios”! Antrenorul-record, convins că va fi greu pentru CFR să ia campionatul, sursă foto: captură video Facebook CFR Cluj Dan Petrescu, „Bursucul plângăcios”! Antrenorul-record, convins că va fi greu pentru CFR să ia campionatul, sursă foto: captură video Facebook CFR Cluj

Dan Petrescu și băieții săi continuă seria formidabilă de invincibilitate pe teren propriu în Liga 1, bifând al 27-lea meci consecutiv fără înfrângere în Gruia. Ultimul eșec suferit de „feroviari” a fost în data de 2 septembrie 2018, chiar împotriva Viitorului, scor 1-2, în mandatul portughezului Toni Conceicao.

În schimb, fostul internațional român rămâne de neclintit în campionat de când se află pe banca CFR-ului, bifând un record fantastic de 35 de meciuri la rând fără a simți gustul înfrângerii. În gând cu acest record, „Bursucul” a fost surprins de titlul apărut pe ecran la flash-interviul de după remiza cu „puștii lui Hagi”, „Dan Petrescu, al doilea meci consecutiv fără victorie!”, luând foc după ce aceeași „performanță” a fost amintită și de reporterii din sala de conferințe.


„Începi și tu ca ăștia de la televizor? Doamne, ferește! Începi cu recordurile pe care le are Dan Petrescu, da? Antrenorul Dan Petrescu, 35 de meciuri pe teren propriu fără înfrângere. Zero! N-am pierdut niciun meci, ca să știe lumea, că poate uită! Noi punem negativ, dar pozitiv mai punem? Aveam 11 meciuri la rând acasă, 11 victorii. În 13 meciuri avem 11 victorii și două egaluri, am primit două goluri în 13 meciuri. Titlul ăsta putea să apară, nu? Dar fiecare pune ce vrea!”, a tunat tehnicianul campioanei.

Lider incontestabil, dar veșnic nemulțumit de ceva

Deși supărat că n-a reușit să-l bată nici la a treia încercare din acest sezon pe bunul prieten Gică Hagi, Dan Petrescu a declarat că 0-0 cu Viitorul „nu e un rezultat rău”, mai ales că dobrogenii și-au jucat ultima carte în Gruia în lupta pentru play-off. La fel ca după remiza albă de la Mediaș, Petrescu s-a plâns că n-a primit un penalty la o intervenție asupra lui Costache. Apoi de regula cu doi jucători U21, de faptul că nu este lăsat cu 10 jucători pe banca de rezerve, de lipsa norocului... Asta deși, sub comanda „Bursucului”, liderul CFR Cluj merge bine spre foarte bine. Pe toate planurile!


„Meritam victoria, noi am avut cinci ocazii clare, ei doar două. Meritam mai mult, dar n-am băgat mingea în poartă. Clar, voiam cu toții să câștigăm! În momentul în care nu ești inspirat, iar terenul arată cum arată... Nu poți să ai 200 de ocazii într-un meci, nici la meciul cu Sevilla nu vom avea 20. Trebuie să băgăm mingea în poartă!”, a precizat Bursucul.

„Nimeni nu zice nimic, dar este al doilea meci în care nu primim penalty. Nici când jucăm în deplasare nu suntem arbitraţi aşa! M-am obişnuit deja, sunt convins că anul acesta va fi foarte greu ca CFR să mai câştige campionatul. (...) Cred, chiar dacă cei de la televizor spun că nu e penalty, că a fost penalty la Costache. El mi-a arătat și lovitura, a stat vreo două minute întins pe jos”, s-a mai plâns Petrescu.


Terenul prost = avantaj pentru CFR?

Nevoit să-l sacrifice pe juniorul Dodi Joca la un sfert de oră după fluierul de start al lui Radu Petrescu, Dan Petrescu nu a ezitat să critice, din nou, regula cu doi jucători sub 21 de ani. În schimb, deși a acuzat și starea surprinzător de precară a gazonului din Gruia, tehnicianul campioanei a recunoscut că terenul „pârjolit” poate fi în avantajul CFR-ului în meciul de joi cu Sevilla, din „șaisprezecimile” UEFA Europa League.

„Va fi o luptă mult mai grea decât în ultimii doi ani, mai e și această regulă cu doi U21. Ați văzut, am început ziua foarte prost, când am aflat că Itu are febră. A trebuit să ne reorientăm pe un jucător de atac și să-l schimbăm repede. Dodi (n.red. Joca) n-are nicio vină, nu pot să zic că a jucat prost, dar asta e regula, trebuie să ne adaptăm la ea. Nu mi-a convenit să am o schimbare după 15 minute”, a recunoscut Petrescu.


„Terenul nu a fost bun, cu toții am văzut acest lucru. Terenul ăsta poate că, dacă joci cu Viitorul și Sevilla, avantajează pe CFR. Jucătorii sunt mai tehnici, jocul lor e pe posesie, s-ar putea să nu-i avantajeze. Dar fotbalul trebuie să-l joci pe orice teren, trebuie să te adaptezi. Viitorul a făcut-o foarte bine. (...) Pentru meciul cu Sevilla, poate e bine că terenul e aşa!”, a replicat „Super Dan”.

„Avem șanse cu oricine, am pierdut doar cu Slavia, nemeritat, dar ați văzut ce echipă este Slavia. Acasă, putem să facem orice cu oricine, dacă suntem într-o formă maximă, cu ajutorul fanilor. Sper să fie stadionul plin, să avem și puțin noroc cu Sevilla. Cu Viitorul n-am avut” – Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

abonare newsletter