Sport

Vești bune din Spania. Probleme pentru Sevilla înaintea „dublei” cu CFR!

Andaluzii trec printr-o perioadă nefastă, chiar înaintea confruntării cu „feroviarii”.

Julen Lopetegui (53 de ani), antrenorul andaluzilor de la FC Sevilla, se teme înaintea duelului din șaisprezecimile de finală UEFA Europa League cu CFR Cluj.

Fostul selecționer al Spaniei nu vrea să audă de o „criză” la echipa sa, însă declară că „știe ce înseamnă Sevilla”, iar „diagnosticele pe termen scurt nu se aplică în fotbal”. Declarațiile vin în contextul în care andaluzii au remizat cu Alaves, 1-1, apoi au pierdut cu Celta Vigo, scor 1-2, și au picat pe locul 5 în La Liga.


„Suntem conştienţi de ceea ce reprezintă competiţia (n.red. Europa League) pentru Sevilla şi vom continua cu aceeaşi ambiţie şi motivaţie. Înfruntăm un adversar care a eliminat-o pe Lazio (n.red. CFR Cluj), echipa revelaţie a Europei, şi care ne va pune mari probleme. Până atunci, vom da sută la sută cu Espanyol”, a declarat Lopetegui, pentru Marca.

Înaintea celor două meciuri la rând fără victorie în prima ligă a Spaniei, Sevilla a „izbutit” să părăsească prematur și Copa del Rey, după un rușinos 1-3 cu Mirandes, formație de ligă secundă. De altfel, în 2020, Sevilla are un singur succes în campionat, iar șapte din cele 11 victorii au venit la un singur gol diferență. Cinci dintre ele la 1-0, scor preferat și de Petrescu și compania.


„Diagnosticele pe termen scurt nu se aplică în fotbal, sezoanele se evaluează doar pe toată durata. Dacă nu am fi făcut lucruri bune, nu am fi fost unde ne aflăm, în luptă pentru obiectivele stabilite în vară. Cu Mirandes a fost un accident, echipa fiind de nerecunoscut, în frunte cu mine. Primim destule goluri din fazele fixe şi plătim pentru asta. În elita europeană, orice detaliu devine important”, a recunoscut tehnicianul andaluzilor.

Petrescu se plânge de lista „subțire”

George Ţucudean este cea mai importantă mutare în această iarnă la CFR, susține Dan Petrescu, tehnicianul „feroviarilor”, iar transferul lui Alexandru Chipciu a fost o altă lovitură importantă pentru trupa din Gruia. Cu toate acestea, după succesul de pe teren propriu cu FCSB, scor 1-0, clujenii au trimis la UEFA listele cu jucătorii care vor fi utilizaţi pentru restul confruntărilor de Europa League, iar pe ea nu se regăsesc vedetele Chipciu şi Ţucudean.


„Nu mai aveam niciun fundaș pe lista UEFA. Au plecat Butean, Pașcanu, plus Culio; Susic este accidentat. Rămăsesem cu patru fundași pe lista UEFA: Burcă, Boli, Cestor și Camora. Nu poți să ai «dublă» cu Sevilla și să ai numai patru fundași, imediat i-am pus pe Manea și Vinicius! Mi i-aș fi dorit pe Țucudean și Chipciu, dar trebuia să pun și un portar, dacă nu puneam, rămâneam cu Arlauskis și cu un puști de 18 ani. Am făcut ce trebuia, nu ce am vrut!”, a explicat Dan Petrescu.

Cum Sevilla nu traversează deloc o perioadă fastă, înregistrând o singură victorie în ultimele cinci runde şi pierzând contactul cu cele două mari forţe ale campionatului, Real Madrid şi Barcelona, au apărut şi primii contestatari la adresa lui Lopetegui. Scaunul tehnicianului se clatină, iar presa iberică se teme că momentul de criză se poate prelungi până după meciul cu CFR Cluj. Doamne, ajută!


Acces gratuit pentru elevi la meciul cu Sevilla

CFR continuă campania de atragere a elevilor pe stadion.

„Ești elev? Ia-ți colegii și hai în mod organizat pe stadion la meciul cu Sevilla de joi, 20 februarie, ora 19:55! Pentru a putea avea acces gratuit la acest meci, grupul trebuie să fie format din minim 5 elevi și un adult însoțitor. Exemplu: o clasă cu 20 de elevi minori poate să aibă alături maxim 4 adulți însoțitori”, se arată într-un mesaj al clubului feroviar.


Solicitările scrise vor fi trimise la adresa de email ticketingcfr1907@yahoo.com, iar fiecare solicitare care va fi aprobată, va primi un răspuns pe e-mail cu un cod de confirmare, cod pe care trebuie să îl spună adulții însoțitori la poartă. Locurile sunt limitate, iar cei care nu primesc înapoi un e-mail de confirmare, nu vor beneficia de acces gratuit la acest meci.

Solicitările vor fi luate în considerare în funcție de ordinea în care sosesc pe adresa menționată. Înscrierile se încheie marți, 18 februarie, la ora 10:00, cu două zile înainte de meci.

Ultimele Stiri
abonare newsletter