Sport

Cresc şansele României la Fed Cup! Două rusoaice au renunţat să vină la Cluj

România şi Rusia se vor duela pe 7 şi 8 februarie la Cluj-Napoca în Fed Cup, dar cele două echipe nu vor avea la dispoziţie cele mai bune jucătoare.

România nu se va putea baza la acest meci pe Halep, Begu, Niculescu, Cîrstea şi Buzărnescu, în timp ce Rusia a anunţat în ultimul moment că Anastasia Pavlyuchenkova şi Svetlana Kuznetsova nu vor face deplasarea la Cluj-Napoca.

Florin Segărceanu a desemnat-o pe Ana Bogdan liderul echipei în duelul cu Rusia, în timp ce lotul este completat de Jaqueliene Cristian, Raluca Olaru, Gabriela Ruse şi Irina Bara.


Căpitanul nejucător al României a prefaţat duelul cu formaţia rusă la conferinţa de presă:

„Nu a fost greu să formez această echipă. E bine că avem multe jucătoare cu experienţă internaţională, cu un clasament bun. Le-am ales pe cele mai bune după clasament, iar atmosfera este una excelentă în lot. Avem o atmosferă foarte bună, îşi doresc foarte mult să joace, să arate ce pot. Nu cred că simt presiunea fetele. Cu ajutorul publicului vor da totul şi cred că vom obţine un rezultat bun. Mihaela Buzărnescu mi-a transmis că va fi la Cluj-Napoca, dar sunt convins că toate fetele sunt alături cu sufletul. Simona Halep mi-a trimis un mesaj în care ne-a urat baftă“, a spus Segărceanu.


Florin Segărceanu a fost cel care a anunţat şi faptul că Rusia vine cu un lot schimbat faţă de cel anunţat.

„Față de echipa inițială a Rusiei sunt mici modificări. Kuznetsova nu a venit, Pavlyuchenkova nu a venit, dar în rest echipa este completă. Au introdus o jucătoare nouă (n.r. Blinkova), care cred că este pe post de rezervă. Pe celelalte le cunoaștem și știm ce să așteptăm de la ele“, a declarat Segărceanu.


După retragerile lui Pavlyuchenkova şi Kuznetsova, Rusia se va prezenta în următorea formulă: Ekaterina Alexandrova (28 WTA), Veronica Kudermetova (40 WTA), Anna Blinkova (53 WTA), Anna Kalinskaya (109 WTA).

Româncele sunt încrezătoare înaintea duelului de la Cluj


„Ne-am acomodat foarte repede, cu terenul, mingile, lumina. Ne mişcăm din ce în ce mai bine.  Ne pregătim foarte bine şi aşteptăm să debutăm. Simt un pic presiunea, fiind liderul echipei, dar pe de altă parte o iau ca pe o șansă. E un moment pe care l-am așteptat mult timp și acum a venit. Nu mă aşteptam chiar acum, dar m-am antrenat bine şi cred că pot face meciuri bune”, a spus Ana Bogdan.

Raluca Olaru va fi pricipala armă la dublu pentru România şi este singura din actualul lot care a fost constant în echipa de Fed Cup.


„Întotdeauna îmi doresc să fiu parte din Fed Cup. Ne simțim bine împreună, suntem din ce în ce mai bine de la zi la zi și cred că suntem pe drumul cel bun. Trebuie să ne așteptăm la două zile pline. Pline de emoție, pline de luptă, pline de dorință. Mă bucur mult că fetele noi sunt aici, cred mult în ele și cred că putem face un rezultat foarte frumos”, a declarat Olaru.

Jaquelien Cristian este mezina lotului la doar 21 de ani şi ar putea să fie surpriza pregătită de România în duelul cu Rusia. Tânăra jucătoare ar putea profita de numeroasele absenţe din lot şi să debuteze în Fed Cup.

„Mă bucur foarte mult să fiu aici, deși este prima dată și am destul emoții. Echipa e destul de unită și comunicarea dintre noi e foarte bună. De la zi la zi cred că nivelul e din ce în ce mai bun. O să dăm tot ce avem mai bun ca să iasă totul bine”, a spus Cristian.

Etichete: rusia romania fed cup
Ultimele Stiri
abonare newsletter