Sport

Revine Liga 1 în Gruia! CFR Cluj – FCSB, derby-ul etapei se joacă în weekend

Liga 1 revine în week-end cu derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB, programat duminică de la ora 20: 00 în Gruia.

CFR Cluj este liderul din Liga 1 înainte de ultima parte a stagiunii 2019/2020 și pleacă cu prima șansă la câștigarea unui nou titlu.

Trupa antrenată de Dan Petrescu are un avans de un punct în fața celor de la Astra Giurgiu și cinci puncte în fața rivalei FCSB.  Cele două formații s-au mai întâlnit în acest sezon pe 22 octombrie 2019, într-un meci care s-a încheiat la egalitate, 0-0.


Gruia, tărâmul egalurilor

CFR Cluj și FCSB s-au anulat reciproc în ultimele șase partide care s-au disputat în Gruia. Duelurile dintre cele două echipe s-au încheiat fie cu 1-1, fie cu 0-0. Roș-albaștrii au câștigat ultima dată pe terenul lui CFR în 2014, atunci când un gol marcat de Cristi Tănase avea să decidă meciul.


Campioana României este o adevărată forță pe teren propriu și în actualul sezon, fiind neînvinsă până în momentul de față. CFR a reușit 10 victorii și un egal, singura echipă care a plecat cu punct fiind Poli Iași la capătul unui meci straniu.

Avantaj la centru pentru CFR


CCA  a decis ca Istvan Kovacs să conducă meciul de duminică cu FCSB, iar acest lucru a adus cu siguranță motive de bucurie în tabăra ardelenilor. CFR Cluj nu a pierdut niciodată pe teren propriu cu Kovacs arbitru central.  Campioana României are un bilanț de 8 victorii și 8 remize la meciurile „fluierate” de centralul din Carei.

De altfel, Kovacs a fost delegat la alte două meciuri importante ale CFR-ului în acest sezon. Centralul a condus jocurile cu Gaz Metan Mediaș și Astra Giurgiu, ambele pe teren propriu și ambele câștigate de trupa lui Petrescu.


Kovacs pare să fie garantul victoriei pentru CFR Cluj în ultimii zece ani. Centralul a oficiat echipa clujeană la 26 de partide și doar una a fost pierdută împotriva celor de la Universitatea Craiova, într-un meci care s-a disputat în 2017.

CCA și-a delegat unul dintre cei mai buni arbitri pentru marele meci din Gruia, iar acest lucru este confirmat de faptul că Kovacs a fost ales de UEFA în categoria ELITE, nivelul maxim pe care îl poate atinge un arbitru.


Avantaj pentru FCSB la regula U-21

Regula care obligă introducerea a doi jucători sub 21 de ani pe teren va avantaja clar FCSB în duelul rivala din Gruia. Clujenii au variante puține și mult sub ce deține trupa roș-albastră în acest moment. Dan Petrescu se va baza pe Denis Ciobotariu, Valentin Costache, Cătălin Itu și Claudiu Petrila, niciunul titular în echipa națională U-21. Bogdan Vintilă îi va avea în schimb la dispoziție pe Denis Man, Florinel Coman, Răzvan Oaidă, Olimpiu Moruțan, Andrei Vlad și Darius Olaru, toți fiind componenți de bază ai naționalei U-21 în ultima perioadă.

Țucudean, jokerul lui Petrescu

Unul dintre cele mai importante transferuri reușite de CFR Cluj în această perioadă de mercato este revenirea lui George Țucudean. Atacantul de 28 de ani a arătat o formă excelentă în meciurile amicale și ar putea să fie jokerul lui Petrescu în meciul cu FCSB.

CFR Cluj a scos bilete la vânzare cu prețul de 50 de lei pentru cei care vor să stea la Peluză și 70 de lei pentru Tribuna I și II.

Echipele probabile :

CFR Cluj: Arlauskis – Ciobotariu, Boli, Burcă, Camora – Itu, Bordeianu, Djokovici- Deac, Traore, Omrani

FCSB: Vlad- Crețu, Planici, Cristea, Momcilovic- Vână, Popescu, Oaidă– Coman, Olaru, Man

Etichete: liga 1 fcsb cfr cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter