Sport

NEW CFR Cluj! Cum va arăta trupa din Gruia în ultima parte a sezonului

A fost o iarnă agitată la CFR Cluj cu multe plecări, dar şi câteva veniri importante în lotul campioanei României.

CFR Cluj are un sezon excelent până în acest moment cu o calificare surprinzătoare în 16-imile de finală din Europa League şi ocuparea locului 1 în Liga 1. Trupa ardeleană a suferit însă destul de multe modificări în perioada de mercato, iar în primul 11 vor apărea cu siguranţă anumite modificări.

Trupa din Gruia a reuşit două transferuri importante prin aducerea lui Alexandru Chipciu şi Denis Ciobotariu, însă cea mai importantă mutare este revenirea lui George Ţucudean. Golgheterul echipei în ultimele două stagiuni a arătat excelent în meciurile amicale şi a reuşit să puncteze de două ori.


CFR Cluj a suferit însă şi câteva pierderi importante în această iarnă. Cel mai important nume este cel al lui Juan Culio, fotbalist care a ales să se întoarcă în Argentina alături de familie. Pe lista celor care au părăsit echipa se mai află Cosmin Vâtcă, Răzvan Horj, Andrei Mureşan, Ionuţ Peteleu, Alexandru Paşcanu şi Mihai Butean, ultimii doi fiind doar împrumutaţi.

Transferul lui Denis Ciobotariu este stric legat de regula U-21, iar locul fundaşului pare să fie cimentat în flancul drept al defensivei lui Dan Petrescu. Valentin Costache are şanse mari să fie vizat de o schimbare rapidă, deoarece pare să fie un ghimpe în linia ofensivă a clujenilor.


Noul CFR Cluj ar putea fi organizat în două sisteme 4-4-2, respectiv 4-3-3 în funcţie de momentele de joc şi adversarul pe care îl are în faţa campioana României.

Într-un sistem 4-4-3, CFR Cluj s-ar putea prezenta astfel: Arlauskis - Ciobotariu, Boli, Burcă, Camora - Chipciu, Bordeianu, Djokovici - Deac, Ţucudean, Costache.


Rămâne însă de văzut câte dintre partidele din Liga 1 îl vor prinde până la final pe Valentin Costache. Jucătorul U-21 ocupă un post cheie pe care ar putea evolua cu un mai mare succes Billel Omrani.

CFR Cluj ar putea evolua în anumite partide şi într-un sistem 4-4-2 în care formula de start ar putea arăta astfel: Arlauskis - Chipciu, Ciobotariu, Burcă, Camora - Deac, Bordeianu, Itu, Djokovici - Omrani, Ţucudean.


Cu siguranţă una dintre cele mai importante probleme pentru Dan Petrescu în această perioadă este al doilea jucător U-21, dar există şanse mari ca indiferent de nume să fie sacrificat în primele minute la jocurile din play-off.

Ultimele Stiri
abonare newsletter