monitorulcj.ro Menu

Sport

Halep, mai aproape de visul de la Melbourne! Duel de foc cu Muguruza în semifinale

Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în semifinalele turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a spulberat-o pe estoniana Anett Kontaveit cu 6-1, 6-1, miercuri, la Melbourne.

Halep, tot mai aproape de visul de la Melbourne! Duel de foc cu Muguruza în semifinale

Simona Halep a atins pentru a doua oară semifinalele la Melbourne după o victorie rapidă, în doar 53 de minute, în faţa unei adversare aflate la cel mai bun rezultat din carieră la un Grand Slam. Halep a controlat meciul de la un capăt la altul, a jucat calm, a construit inspirat şi nu i-a lăsat nicio şansă adversarei, care a părut apăsată de miza meciului.

Anett Kontaveit (24 ani, nr. 31 WTA) a început foarte bine, cu un ghem luat la zero, dar apoi Halep a dominat ostilităţile şi a câştigat 11 ghemuri la rând. Baltica a mai câştigat un ghem în actul secund, la 5-0, pentru Simona, care a încheiat în stil de campioană, cu un as. Halep, care nu a pierdut niciun set anul acesta la Melbourne, a avut 5 aşi şi a făcut o dublă greşeală

Românca a avut un procentaj ridicat la primul serviciu (78% faţă de 48%), în timp ce la al doilea a fost egalitate (44%). Românca a fructificat 5 mingi de break din 11 oportunităţi, iar Kontaveit a ratat singura şansă de care a beneficiat. Estoniana a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 15-12, dar şi mai multe erori neforţate, 15-10.

Halep (28 ani), a patra favorită, a câştigat clar şi primele sale două meciuri cu Kontaveit, în 2017, în turul al treilea la Miami, cu 6-3, 6-0, şi în „sferturi” la Roma, cu 6-2, 6-4. Simona Halep, finalistă la Melbourne în 2018, şi-a asigurat un cec de 1.040.000 dolari australieni şi 780 de puncte WTA.

Constănțeanca o va înfrunta pe Garbine Muguruza, 26 de ani, în semifinalele Australian Open 2020, joi, de la ora 06:30. La conferința de presă după victoria cu Kontaveit, „clujeanca de onoare” nu a părut deloc deranjată de rapoartele meteo, care anunță în jur de 37 de grade Celsius la Melbourne, pentru ora meciului cu tenismena din Spania, care a trecut în „sferturi” de rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, scor 7-5, 6-3.