monitorulcj.ro Menu
Sport

Universitatea Cluj a plecat în Cipru! Elevii lui Falub vor juca 4 amicale

Universitatea Cluj a plecat în Cipru pentru un stagiu de pregătire care se va desfășura până pe 7 februarie.

“Studenţii” se vor caza la Hotelul Sungarden din staţiunea Ayia Napa, urmând ca în cele 12 zile de pregătire să dispute şi patru meciuri-test, în zilele de 29 ianuarie, 2, 4 respectiv 6 februarie, împotriva unor formații din Cipru, Armenia și Letonia.

Adrian Falub va avea un lot de 23 de jucători la dispoziție în cantonament:


Portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Andrei Gorcea

Jucători de câmp: Miguel Inacio, Rareş Takacs, Andrei Mureşan, Artur Crăciun, Tudor Telcean, Răzvan Paşcalău, Carol Taub, Robert Neciu, George Florescu, Bogdan Barbu, Victor Dican, Dragoş Penescu, Alin Văsălie, Cătălin Ştefănescu, Sebastian Mailat, Nicolae Pîrvulescu, Alex Pop, Vlad Mihalcea, Marius Coman, Cristian Gavra, Dorin Goga.


„Plecăm în Cipru ca să ne pregătim, deoarece ne așteaptă un retur foarte dificil. Avem șansa să jucăm acolo pe niște terenuri de iarbă naturală, iar acest aspect contează foarte mult. E devreme să vorbim despre acomodarea achizițiilor pentru că au venit la Universitatea de puțin timp. Sper să fie jucătorii pe care i-am căutat și care pot cu adevărat să ne ajute în a doua parte a sezonului. Sunt valoroși, dar o spun din experiență că nu e atât de ușor să evoluezi la “U” Cluj, e un club greu. Sper să înțeleagă și ei că au venit la un club cu pretenții, cu suporteri, într-un moment greu din punct de vedere sportiv. ”, a declarat Falub.

Antrenorul celor de la Universitatea Cluj își mai dorește în echipă și alți jucători până la începerea campionatului. De altfel, situația financiară bună a clubului permite aducerea unor jucători cu pretenții ridicate.


„E un paradox, deoarece stăm foarte bine din punct de vedere financiar, cred că nu a existat niciodată o asemenea liniște, însă trebuie să reglăm lucrurile în plan sportiv. Cu toții au venit aici pentru a duce echipa în Liga 1. Vrem să ne mai întărim, rămâne de văzut dacă vom și reuși acest lucru. Va fi destul de dificil, deoarece s-a creat impresia potrivit căreia oferim salarii foarte mari, ceea ce nu e conform cu realitatea. Noi ar trebui să plătim niște salarii în media campionatului, conforme cu locul actual din clasament. Încercăm să transferăm jucători români sau străini care au evoluat în România, deoarece ei cunosc nivelul ligii secunde. În plus, s-a dovedit că străinii care au ajus aici s-au adaptat greu. Vom disputa patru jocuri amicale în Cipru și sperăm să nu avem accidentări, un detaliu extrem de important pentru noi. Avem un lot restrâns, motiv pentru care m-aș bucura ca toți jucătorii să se întoarcă sănătoși acasă”, a explicat Falub.

Universitatea Cluj a reușit transferuri importante în această iarnă prin aducerea unor jucători precum Bogdan Barbu, Andrei Mureșan, Robert Neciu sau Sebastian Mailat. Ultimul a și vorbit înainte de plecarea în cantonament.


„Ne dorim să ne pregătim eficient în Cipru, să avem o perioadă cât mai bună și să câștigăm meciurile amicale pe care le vom disputa acolo. Mă bucur foarte mult că am ajuns la Universitatea Cluj, că am reușit deja să marchez și îmi doresc să am evoluții cât mai bune aici. Sper ca fanii să mă primească bine, dar important este ca eu să mă prezint exemplar în fiecare partidă”, a spus mijlocașul transferat de la CFR Cluj.