Sport

Ţeapă de 100.000 €! Primele 5 jucătoare vor absenta la meciul România - Rusia din Fed Cup

Primăria Cluj-Napoca a alocat 475.000 de lei (101.000 euro) pentru meciul dintre România şi Rusia din Fed Cup, dar cele mai importante jucătoare vor absenta.

Simona Halep a fost prima jucătoare din echipa de Fed Cup a României care a spus că nu va participa la duelul cu Rusia, programat pe 7-8 februarie. Fostul lider mondial a anunţat încă de la finalul anului precedent că se va concentra pe Jocurile Olimpice şi sunt şanse mici să vină la meciul cu Rusia.

Sorana Cîrstea a anunţat de mai bine de un an că se retrage din echipa de Fed Cup, iar după victoria din primul tur de la Australian Open a reconfirmat decizia.


Irina Begu a fost o componentă de bază a echipei în ultimele sezoane, fiind o jucătoare excelentă la dublu şi simplu. Begu a anunţat însă că prioritatea numărul unu este calificarea la Jocurile Olimpice, motiv pentru care nu va juca în meciul cu Rusia: „Nu voi participa la Fed Cup. L-am anunţat pe domnul Segărceanu. Prioritatea mea este calificarea la Jocurile Olimpice şi am multe puncte de apărat. Am calculat în această perioadă şi am o decizie cât se poate de înţeleaptă. În momentul de faţă nu am cum să ajut echipa”, a declarat Begu.

Monica Niculescu nu este nici ea  foarte atrasă de meciul cu Rusia din Fed Cup. Specialista la dublu a declarat că nu este într-o formă fizică ideală, iar accidentările repetate o fac să renunţe pentru moment la meciurile României.


Mihaela Buzărnescu a fost marea revelaţie a circuitului WTA în 2018, atunci când a reuşit să ajungă în Top 30 WTA. Buzărnescu a suferit însă mai multe accidentări, ultima o ţine şi acum departe de teren, iar revenirea ei pe teren se va produce abia în luna martie.

Fără cele cinci jucătoare importante, România va avea un lot schimbat 100% faţă de ultimele meciuri disputate în Fed Cup.


Ana Bogdan, locul 98 WTA, va fi cel mai probabil racheta numărul 1 la meciul cu Rusia, în timp ce racheta secundă ar putea să fie Patricia Ţig, locul 108 WTA. Ţig a revenit spectaculos în circuit anul trecut şi este aşteptată în Top 100 la finalul lui 2020. Lotul României ar mai putea fi completat de Raluca Olaru (locul 48 WTA la dublu),  Irina Bara ( 160 WTA), Gabriela Ruse (183 WTA).

Rusia, 10 jucătoare în TOP 100


Rusia are la dispoziţie un lot extrem de valoros în care putem să regăsim 10 nume în primele 100 de jucătoare ale lumii.  Cea mai bine clasată la ora actuală este Ekaterina Alexandrova (28 WTA), fiind urmată de Pavlyuchenkova (30  WTA), Kudermetova (40 WTA),  Kuznetsova (53),  Kasatkina (69),  Diatchenko (89), Potapova (90), Gasparyan (100).

Cel mai ieftin bilet la meciul cu Rusia costă 75 de lei, dar fanii nu s-au înghesuit până în momentul de faţă. Organizatorii au vândut aproximativ 1.500 de bilete, iar absenţa celor mai importante jucătoare va afecta negativ acest lucru.


Municipiul Cluj-Napoca are o tradiţie în găzduirea şi organizarea unor astfel de competiţii internaţionale, amintind aici Cupa Davis în anii 2013,2016 şi 2018, competiţii internaţionale de handbal feminine, Trofeul Carpaţi (anii 2015 şi 2016) şi meciul România –Serbia pentru calificarea la Campionatul Mondial de Handbal Feminin  2015 sau meciuri ale echipelor naţionale de baschet ale României.

abonare newsletter