Sport

U-BT Cluj joacă în deplasare cu Ironi Ness Ziona în FIBA Europe Cup

U-Banca Transilvania Cluj va juca miercuri, de la ora 20:00, împotriva celor de la Ness Ziona în etapa a 3-a din Grupa J din FIBA Europe Cup.

Formația antrenată de Mihai Silvășan va evolua pe terenul formației din Israel într-un meci care va fi transmis pe platforma de internet youtube, canalul celor de la FIBA Europe Cup.

Trupa pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan reia meciurile internaționale și întâlnește unul dintre adversarii puternici din Israel. Ironi a terminat sezonul precedent pe locul cinci în campionat și dispune de un lot valoros. Formația din Israel are doi jucători extrem de bine cotați care au evoluat în NBA. Daequan Cook a trecut în carieră pe la Miami Heat, Oklahoma City Thunder, Houston Rockets sau Chicago Bulls și a câștigat, în 2009, concursul de trei puncte din cadrul NBA All Star Game. Al doilea super jucător de la Nes Ziona este Jeff Withey, baschetbalist cu peste 200 de meciuri în NBA la Pelicans, Jazz sau Mavericks.


Ironi Ness Ziona este pe locul 5 în clasamentul din Israel cu 7 victorii și 7 înfrângeri în actuala stagiune. Adversarii clujenilor au pierdut ultimul meci cu 80-71 în fața puternicei Maccabi Tel-Aviv. Ness Ziona a câștigat primul meci din grupă în fața celor de la Tsomki Minsk, 84-75, iar în al doilea meci au pierdut cu 86-80 în fața celor de la CSM Oradea.

În plus, U-Banca Transilvania şi Ironi Ness Ziona se cunosc din stagiunea 2018/2019. Mai exact, israelienii au eliminat din preliminariile FIBA Europe Cup, după ce s-au impus în duelul tur cu 91-78. Ulterior, în returul din BTarena, studenţii au reușit o victorie în ultima secundă, scor 89-88.


U-Banca Transilvania Cluj nu îi va avea la meciul cu formația isrealiană pe Karlo Zganec și Brandyn Curry, ambii fiind în plin proces de recuperare după accidentările suferite.

Mihai Silvășan se teme puțin de rotația lungă a celor de la Ironi Ness Ziona. Totuși, antrenorul clujenilor sper că echipa va obține un succes extrem de important în economia calificării.


”I-am urmărit pe cei de la Ironi în mai multe meciuri din acest sezon. Sunt o echipă cu jucători valoroşi, au patru americani de certă valoare. Pe lângă ei au şi patru israelieni cu experienţă. Dacă ne uităm în rotaţia lor de bază, şase dintre baschetbalişti au peste 30 de ani. Acest lucru spune multe despre experienţa lor şi despre cum văd ei baschetul. Au pierdut la mare luptă cu Maccabi Tel Aviv, s-au bătut până în ultimele minute. Evident, aşa cum i-am obişnuit pe suporteri, noi vom merge acolo doar cu gândul să câştigăm. Vrem să dăm tot ce avem mai bun, ştim la ce să ne aşteptăm. Sper să reuşim să le facem faţă şi să ne impunem. Situaţia în grupă este echilibrată, contează fiecare punct. Din păcate, am avut şansa să câştigăm meciul de la Minsk şi nu ne-am putut întoarce acasă cu o victorie. Astfel, trebuie să câştigăm o partidă în deplasare şi să obţinem două victorii acasă pentru a fi siguri de calificare. Până atunci, vreau să ne concentrăm doar la jocul de miercuri şi să dăm o replică foarte bună.”, a declarat Mihai Silvășan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter