Sport

U-BT Cluj începe anul cu o victorie! Ardelenii au avut emoţii în deplasarea de la Timişoara

U-Banca Transilvania Cluj s-a impus cu 92-89 în faţa celor de la BC Timişoara, într-o partidă care s-a disputat în etapa cu numărul 12 din Liga Naţională de Baschet.

Formaţia antrenată de Mihai Silvăşan a început extrem slab meciul disputat în Banat şi a pierdut cu 30-18 primul sfert după o prestaţie ofensivă excelentă din partea baschetbaliştilor de la Timişoara.

U-BT avea să recupereze din ecart în sfertul secund, dar cu toate astea formaţia bănăţeană conducea cu 53-43 la pauza jocului. Echipa clujeană avea să iasă cu o totul altă faţă de la vestiare, iar la startul ultimului act tabela indica un 68-65 mai aproape de realitate. U-Banca Transilvania Cluj nu a mai cedat conducerea din momentul respectiv şi avea să se impună cu trei puncte după un meci în care Patrick Richard a reuşit un double-double  cu 23 de puncte şi 10 recuperări.


Donatas Tarolis a încheiat meciul cu 25 de puncte, 4 recuperări şi 4 pase decisive,  în timp ce Planinic a fost la un pas de double double cu 19 puncte şi 8 recuperări. Kerron Johnson a încheiat meciul cu 14 puncte, 2 recuperări şi 7 pase decisive.

”În primul rând, felicit echipa din Timișoara pentru replica oferită. Jocul lor arată foarte bine, au o chimie bună și fiecare component al lor evoluează cu încredere. Pe de altă parte, noi am avut o repriză a doua foarte bună. Am început meciul extrem de modest, în special în apărare. Am permis 53 de puncte în primele două sferturi, ceea ce este enorm. Este prea mult pentru o echipă care se respectă și care vrea să fie campioană. Am lăsat jucătorii lor de la perimetru să arunce liberi, deși știam că sunt o echipă bună la trei puncte. Am pregătit acest lucru, dar din păcate nu i-am oprit. Principala cauză a fost lipsa intensității. Nu am avut mentalitatea de a fi învingători la fiecare posesie. Apoi, în partea a doua, am demonstrat opusul, ne-am schimbat atitudinea. Ne-am apărat mai bine, am recuperat mai mult și rezultatul s-a văzut. Urmează acum un meci complicat în Israel, pe care evident ne dorim să îl câștigăm.”, a declarat Mihai Silvăşan după meci.


Universitatea Cluj va pleca în Israel, acolo unde va juca pe 8 ianuarie în faţa celor de la Nes Ziona în FIBA Europe Cup.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter