Sport

Ignorat de ai săi, un sătmărean ar putea concura la Dakar 2021 cu inscripția Cluj-Napoca

Uitat de autoritățile locale din orașul natal Satu Mare, riderul Emanuel „Mani” Gyenes este ofertat de Primăria municipiului Cluj-Napoca

Ignorat de ai săi, un sătmărean ar putea concura la Dakar 2021 cu inscripția Cluj-Napoca, sursă foto: Facebook Emanuel Gyenes Ignorat de ai săi, un sătmărean ar putea concura la Dakar 2021 cu inscripția Cluj-Napoca, sursă foto: Facebook Emanuel Gyenes

Sătmăreanul a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că după ce ani la rând nu a primit nici măcar un răspuns din partea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Satu Mare, deşi a depus cereri pentru a fi sprijinit, anul acesta nu a mai făcut nicio solicitare. În schimb, el ar fi fost ofertat de către Primăria Cluj-Napoca, scrie portalsm.ro.

„În fiecare an am depus o cerere şi la Consiliul Judeţean şi la Consiliul Local, a avut un număr de înregistrare, după care am fost sunat, mi s-a spus că putem să îţi oferim atât, sau nu putem, am primit răspuns ori negativ, ori pozitiv, de cele mai multe ori a fost pozitiv. În 2016, am primit o motocicletă de la Consiliul Judeţean, anul următor am mai primit o sponsorizare de 15.000 de euro. După aia, în fiecare an am depus cerere la timp, cu tot ce trebuia, dar nu am mai primit niciun răspuns. Am mai insistat un an, doi, după care, sincer, nu am mai depus nicio cerere”, a declarat Emanuel Gyenes.


Presa sătmăreană scrie că directorul de marketing al sponsorului principal al lui Gyenes, Ilonczai Tamás, a precizat că a fost contactat de către reprezentanţii Primăriei municipiului Cluj-Napoca pentru a-l sponsoriza pe Emanuel Gyenes şi, probabil, vor accepta acest sprijin în cursul anului viitor.

„Anul acesta în vară am avut o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca care la fel au această informaţie. Practic ne-au întrebat dacă ar putea ca anul viitor să intre ei ca sponsori ai lui Mani. Pe Mani tot timpul l-am privit ca pe un brand sătmărean pe care trebuie să îl promovăm împreună. Sunt nişte eforturi financiare foarte mari, vorbim de sume foarte mari. (...) Ar fi fost ideal ca acest sprijin să vină din partea Primăriei sau a Consiliului Judeţean, dar probabil acest lucru nu se va întâmpla nici în anii următori. Nu ştiu sincer, în contextul în care va veni Primăria Cluj şi va bate din nou la uşă, foarte probabil vom accepta acest lucru. Mani e tânăr, e cu forţe maxime, cu inspiraţie şi motivaţie maximă, ar fi păcat să ne oprim acum. Dacă nu sunt ajutoare locale, sunt ajutoare din altă parte şi probabil vom accepta şi vom merge înainte”, a declarat Ilonczai Tamás.


Costurile anuale pentru Emanuel Gyenes sunt de peste 100.000 de euro, doar taxa de înscriere la Dakar fiind de 16.000 de euro. La aceste costuri se adaugă cheltuielile de transport, pregătirea motocicletei, pregătirea sportivului prin participări la alte curse. În acest context, el a solicitat doar 15.000 de euro de la autorităţile locale din Satu Mare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter