Sport

Ghinion pentru CFR Cluj la tragerea la sorți! Adversar teribil pentru campionii României

CFR Cluj și-a aflat adversara în 16-imile de finală ale Europa League în urma tragerii la sorți de la Nyon.

CFR Cluj a fost repartizată în urna capilor de non-serie și a avut din nou un ghinion teribil. Trupa pregătită de Dan Petrescu va juca împotriva celor de la SEVILLA.

Trupa spaniolă este una dintre cele mai importante echipe din Europa League din punct de vedere al bugetului, trofeelor și a experienței europene. Formația andaluză a câștigat Europa League și Cupa UEFA în 2006, 2007, 2014, 2015 și 2016.


Spaniolii au câștigat Grupa A cu 15 puncte, singura înfrângere fiind în ultima etapă în fața celor de la Apoel Nicosia. Sevilla a încasat doar trei goluri în cele șase meciuri disputate împotriva lui Qarabag, Apoel și Dudelange.

Lotul celor de la Sevilla este cotat la 283 de milioane de euro, conform transfermarkt.com. Cei mai bine cotați jucători sunt Rony Lopes și Jonathan Jounde, ambii la 25 de milioane de euro. În lotul andaluzilor se mai află jucători importanți precum Ever Banega, Lucas Ocampos, Chicharito Hernandez, Munir El Haddadi sau Jesus Navas.


CFR Cluj va juca primul meci pe 20 februarie, pe teren propriu, în timp ce returul va avea loc pe 27 februarie.  Tragerea la sorți pentru optimile de finală va avea loc pe 28 februarie.

Marius Bilașco a vorbit despre tragerea a sorți și consideră că este cel mai greu adversar. Managerul sportiv al echipei ar fi preferat Manchester United sau Inter, două echipe care poate nu s-ar fi axat 100% pe Europa League.


„Vom juca cu o specialistă în Europa League. Este o tragere proastă pentru noi. Are cele mai multe trofee câștigate și va trata cu seriozitate această competiție. E clar că în următoarea perioadă se vor concentra pe Europa League și campionat. Dacă jucam cu Inter sau Manchester United poate nu se concentrau 100% pe această competiție. Nu suntem mulțumiți de acest adversar.  Suntem inferiori la toate capitolele, dar știm că Dan Petrescu este un expert al jocurilor eliminatorii. Sunt o echipă redutabilă pe teren propriu și au un suport fantastic din tribune.”, a declarat Bilașco la Telekom Sport.

Tabloul  tragerii la sorți:


Wolverhampton - Espanyol

Sporting - Istanbul Başakşehir


Getafe - Ajax

Bayer Leverkusen - Porto

FC Copenhaga - Celtic

APOEL - Basel

CFR Cluj - Sevilla

Olympiacos - Arsenal

AZ Alkmaar - LASK

Club Brugge - Manchester United

Ludogorets - Inter Milano

Eintracht Frankfurt - Salzburg

Șahtior Donețk - Benfica

Wolfsburg - Malmo

AS Roma - Gent

Rangers - Braga

abonare newsletter