Sport

Dan Petrescu și Ghiță Mureșan vor primi titlul de cetățean de onoare al județului Cluj

Dan Petrescu și Ghiță Mureșan vor primi titlul de cetățean de onoare al județului Cluj în următoarea ședință de Consiliu Județean.

Performanțele realizate de Dan Petrescu în ultimii ani pe banca celor de la CFR Cluj l-au determinat pe Alin Tișe, președintele CJ, să propună acordarea titlului de cetățean de onoare al județului pentru tehnicianul campioanei.

Petrescu a câștigat două titluluri consecutive pe banca celor de la CFR Cluj și a reușit să califice echipa în 16-imile de finală din Europa League. Trupa din Gruia este prima echipa din România care trece de faza grupelor după doi ani de pauză.


„Analizând astfel activitatea domnului Dan Petrescu, atât din perspectiva de jucător, cât și din cea de antrenor al unei echipe de fotbal reprezentative a județului Cluj, pe care a reușit să o transforme într-una extrem de competitivă, considerăm a fi oportun ca aprecierea de care această personalitate a sportului românesc trebuie să se bucure din partea autorităților administrației județene şi a comunității întregului judeţ să se materializeze prin conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului – „Clujean de Onoare”. Înmânarea diplomei de Cetăţean de Onoare al Judeţului – „Clujean de Onoare” domnului Dan Vasile Petrescu şi a însemnelor distinctive realizate în acest sens urmează a avea loc în cadrul unei ceremonii publice organizate de către Consiliul Judeţean Cluj”, a transmis Alin Tișe.

Ghiță Mureșan, decorat și el de Consiliul Judeșean


Ghiță Mureșan, baschetbalistul născut la Tritenii de Jos, va primi și el titlul de cețățean de onoare al județului Cluj pentru întreaga activitate baschetbalistică. Mureșan este cel mai bun baschetbalist român din toate timpurile și este membru în conducerea francizei Washington Wizards în acest moment.

„Având în vedere vasta și extrem de complexa carieră a domnului Gheorghe Mureșan, precum și premiile obținute de către acesta, considerăm a fi oportun ca aprecierea de care această personalitate trebuie să se bucure din partea autorităţilor administraţiei judeţene şi a comunităţii întregului judeţ să se materializeze prin conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului – „Clujean de Onoare”. Înmânarea diplomei de Cetăţean de Onoare al Judeţului – „Clujean de Onoare” domnului Gheorghe Mureșan şi a însemnelor distinctive realizate în acest sens urmează a avea loc în cadrul unei ceremonii publice organizate de către Consiliul Judeţean Cluj.”, a transmis CJ.

Ultimele Stiri
abonare newsletter