Sport

Petrescu nu se gândește la bani înainte de CFR - Celtic: „Este o șansă unică pentru fotbaliști! Nu va mai ajunge nimeni aici"

CFR Cluj primește, joi, de la ora 19:55, vizita celor de la Celtic Glasgow în ultima etapă din faza grupelor în Europa League sezonul 2019/2020.

Formația antrenată de Dan Petrescu are nevoie de un punct în fața formației scoțiene sau de un rezultat pozitiv pentru Rennes în meciul cu Lazio.

CFR Cluj poate obține în meciul cu Celtic peste 1,5 milioane de euro în cazul unui succes. Trupa ardeleană ar încasa 500.000 de euro pentru calificarea mai departe, 500.000 de euro pentru ocuparea locului doi în grupă și alți 570.000 de euro pentru un succes.


Mario Camora a punctat acest aspect la conferința de presă premergătoare meciului:

„E important acest meci pentru club și pentru noi jucătorii. Cred că merităm să jucăm în continuare în Europa. E un meci foarte important și pentru club din punct de vedere financiar. Orice ban pentru un club din România este important, deoarece vedem că în Europa sunt echipe net superioare. Echipa a demonstrat în acest sezon de Europa League că se poate. Am reușit să învingem Celtic în deplasare, dar cel mai important e să fim inteligenți pentru că avem două rezultate care ne trimit în primăvara europeană. Am fost supărați după meciul de la Botoșani, dar este o altă competiție și ne dorim să mergem mai departe. ”, a spus Camora.


Căpitanul celor de la CFR Cluj a vorbit și despre faptul că trupa scoțiană va folosi mai multe rezerve la duelul din Gruia.

„Celtic este Celtic și orice jucător din lotul este foarte bun. Indiferent de jucătorii care vor intra sunt sigur că vor avea calitate. Așa s-a spus și cu Lazio, dar am văzut și în meciul cu Lazio cât de greu a fost. Nu va fi un meci ușor, dar e bine că jucăm pe teren propriu ultimul meci. Doar dacă vom fi cocentrați 100% vom putea obține un rezultat bun. Normal că există presiune, deoarece noi și staff-ul vrem să mergem mai departe, dar este păcat să ajungem la acest ultim meci și să nu ne calificăm. Lazio poate bate pe orice stadion din lume, dar e bine că putem să depindem de noi. ”, a mai adăugat căpitanul.


Dan Petrescu a vorbit din nou despre diferențele mari de bugete între echipele din România și cele din străinătate și este de părere că această șansă este unică pentru fotbalul românesc în următorii ani

„Nu ne gândim la bani în acest moment. Cred că este visul tuturor fotbaliștilor să joace un astfel de meci. Este o șansă unică pentru un club din România și sper să nu regretăm această șansă, deoarece diferența de bugete este una tot mai mare și nu cred că o echipă românească va mai ajunge într-o asemenea poziție curând. Celtic poate să vină cu trei echipe în campionatul românesc și va câștiga cu siguranță titlul cu toate trei. E normal ca ei să fie favoriți, indiferent de formula în care vor veni. ”, a spus Petrescu, taxând puțin atitudinea celor de la Botoșani care nu au dorit amânarea jocului din week-end.


„Dacă vom pierde, voi fi teribil de supărat. Sincer, nu mă așteptam să fim într-o astfel situație. Dacă vom rata calificarea va fi una dintre cele mai negre zile din viața mea de antrenor. Avem posibilitatea să trecem mai departe cu un singur punct obținut pe teren propriu. E clar că e bine că avem două posibilități. Dacă jucăm la egal, vom pierde. Ei au câștigat ultimele 12 meciuri oficiale în toate competițiile. Dacă nu le punem probleme va fi foarte greu și ne putem trezi cu un gol încasat în prelungiri.”, a mai adăugat antrenorul clujenilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter