Sport

Voie bună, zăpadă, și un pic de soare la Cupa Moșului 2019 - GALERIE FOTO

Sâmbătă, 7 decembrie, a avut loc în pădurea Făget competiția tradițională de iarnă a calendarului orientării sportive clujene, Cupa Moșului.

Din cei 119 concurenți înscriși la această competiție, s-au prezentat 98 la start, printre care s-au numărat concurenți individuali, fără club, dar desigur și reprezentanții a 8 cluburi sportive din 5 județe: Bihor, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj. Ceața de dimineață a descurajat probabil o parte dintre alergători. E bine de știut însă, că în pădure de multe ori avem parte de o vreme mai favorabilă decât în oraș. Așa a fost și de data aceasta.

Ceață, soare, trasee bune și ceai cald la sosire

Atmosfera pozitivă, proactivă creată de sportivii prezenți la start, soarele, care a apărut în timpul concursului, și traseele bune, stabilite de către organizatori, au făcut ca fiecare participant să câștige cel puțin o experiență pozitivă. Concurenții au fost așteptați cu ceai cald până la anunțarea rezultatelor.


Premierea a fost făcută chiar de „Moșul”

În final, la centrul de concurs din incinta pensiunii Roata Făget s-au premiat 52 de concurenți la 20 de categorii, iar toți cei 13 participanți sub vârsta de 10 ani au primit câte o ciocolată pentru parcurgerea traseului marcat atât pe hartă cât și pe teren. La categoriile de elită feminin, respectiv masculin 21 de ani, locurile I, II și III au fost cucerite de: Divin Judit (CS Ady Liceum Oradea), Néda Katalin (CS TranSilva Cluj) și Simon Gyöngyi (CS Compass Cluj), respectiv Vígh Loránd, Szikszai Csongor și Knobloch-Esztergár Péter (toți trei de la CS TranSilva Cluj).

Rezultatele obținute de participanții la concurs, le puteți vedea pe site-ul Asociaţiei Judeţene de Orientare, www.orienteering.ro, la rubrica EVENIMENTE – Cupa Moșului.
Mulțumiri pentru datele furnizate dnei Sárközi Zsuzsa, unul dintre trasatorii acestei competiții.

abonare newsletter