Sport

CFR Cluj, înfrângere asumată la Botoşani ! Campionii visează la meciul cu Celtic

CFR Cluj a pierdut cu 2-1 duelul cu FC Botoşani din etapa cu numărul 20 din Liga 1 Casa Pariurilor, într-un meci în care Dan Petrescu a folosit mai mulţi jucători de rezervă.

Campioana României este cu gândul doar la meciul cu Celtic Glasgow, programat joi în Europa League, iar înfrângerea cu FC Botoşani a fost asumată de conducere încă de la plecarea de la Cluj.

Dan Petrescu i-a lăsat acasă pe cei mai importanţi jucători ai echipei şi l-a trimis în teren doar pe Damjan Djokovic dintre titulari în meciul de la Botoşani. Croatul a bifat toate cele 90 de minute, fiind înconjurat de jucători care au bifat în general doar meciuri din Liga 1.


FC Botoşani a început tare meciul şi a pus presiune pe poarta lui Jesus Fernandez încă din primele minute. Moldovenii au marcat în minutul 14 prin Ashkovski, cel care a profitat de o acţiune excelentă a lui Mihai Roman.

CFR Cluj a început să arate o altă faţă doar din minutul 20, atunci când Itu şi Pereira au fost blocaţi excelent de portarul Pap. Trupa lui Petrescu avea să egaleze totuşi în minutul 22 prin Michael Pereira, autorul unui gol marcat cu capul după o centrare venită de la Cătălin Itu.


Cele două formaţii au dus o luptă oarbă la mijlocul terenului fără mari ocazii până la pauză, iar tabela indica un 1-1 mulţumitor pentru ambele echipe. CFR Cluj a început mult mai bine repriza secundă şi a avut o primă ocazie importantă în minutul 50, atunci când Golofca a fost blocat în ultimul moment de Andrei Chindriş. Intervenţia fundaşului de la FC Botoşani a fost contestată vehement de banca celor de la CFR, însă fără rezultat.

Golofca a fost în prim planul unei noi ocazii în minutul 59 la o fază în care a scăpat singur cu portarul advers. Mijlocaşul adus de la FC Botoşani l-a lobat pe Eduard Pap, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.


FC Botoşani avea să dea lovitura în minutul 71 al partidei. Ţigănaşu a centrat perfect din flancul stâng, iar Mihai Roman a finalizat ca un veritabil atacant din interiorul careului de 11 metri cu o lovitură de cap.

Valentin Costache a avut ultima ocazie importantă a meciului în minutul 89, dar Pap şi-a continuat evoluţia superbă şi a reuşit să stopeze ocazia tânărului atacant de la CFR Cluj.


CFR Cluj a pierdut la Botoşani al patrulea meci în actualul sezon din Liga 1 şi rămâne cu 38 de puncte.  FC Botoşani a ajuns în schimb la 29 de puncte şi este la un singur punct distanţă de Gaz Metan Mediaş, ultima echipă calificată în acest moment în play-off.

Campioana României a pierdut al doilea meci la rând la Botoşani după ce a fost eliminată din Cupa României în luna septembrie în urma loviturilor de la 11 metri.


FC Botoşani: Eduard Pap - Haruţ, Miron, Chindriş, Ţigănaşu - Enriko Papa, Jonathan Rodriguez – Roman (Moussa 86), Ebenhofer , Askhovski  (Patache 79) – Ofosu (Keyta 69)

Rezerve:Hankic, Patache, Holzmann, Cîmpanu,, Keyta, Moussa

CFR Cluj: Jesus Fernandez - Peteleu, Cestor, Vinicius, Paşcanu - Hoban, Djokovic – Itu (Păun 60), Pereira (Costache 75) , Golofca (Petrila 81) - Mario Rondon

Rezerve: Rus, Butean, Burcă, Sylla, Păun, Petrila, Costache

Ultimele Stiri
abonare newsletter