Sport

Debut cu stângul în Grupa Principală! Româncele s-au izbit de zidul rusesc

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă de Rusia, scor 27-18 (10-10), duminică, la Kumamoto, în Grupa principală II a Campionatul Mondial din Japonia.

Debut cu stângul în Grupa Principală! Româncele s-au izbit de zidul rusesc, sursă foto: Facebook FRH Debut cu stângul în Grupa Principală! Româncele s-au izbit de zidul rusesc, sursă foto: Facebook FRH

Deși au făcut o primă repriză excelentă în faţa campioanei olimpice en titre, a urmat o parte secundă foarte slabă pentru tricolore, cu doar opt goluri înscrise şi o înfrângere fără drept de apel.

România a început bine şi a condus cu 3-2, dar Rusia a înscris de cinci ori la rând şi s-a desprins la 7-3 pe tabela de marcaj. Rusia a condus şi la cinci goluri, 9-4, apoi a avut 10-6, dar tricolorele au avut un final de primă repriză excelent, marcând patru goluri consecutive, astfel că scorul la pauză a fost egal, 10-10, după nouă minute fără gol primit de România.


La reluare, fetele lui Ryde au condus cu 11-10 şi 13-12, apoi Rusia a făcut 15-13, însă România a rămas în meci, Dedu egalând cu o aruncare din poartă în poartă (15-15). Ultimul sfert de oră a fost însă de coşmar pentru România, care avut zece minute fără gol înscris, primind în schimb opt, de la 16-17 (`44) la 16-25 (`54). Rusia a obţinut a şasea victorie consecutivă în Japonia, cu 27-18.

În partida de duminică au evoluat echipele:


România: Denisa Dedu (1 gol) – Aneta Udriştioiu, Laura Pristăviţa (2), Cristina Neagu (5), Gabriela Perianu (2), Crina Pintea (1), Cristina Florica (1), Elena Dache, Anca Polocoşer (1), Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (2), Mădălina Zamfirescu, Ana Maria Iuganu, Patricia Vizitiu (1). Selecţioner: Tomas Ryde.

Rusia: Ana Sedoikina (3 goluri), Anastasia Laghina – Polina Kuzneţova (1), Ana Sen (1), Olga Gorşenina (1), Ana Viahireva (5), Vladlena Bobrovnikova (5), Ksenia Makeeva (3), Elena Mihailicenko, Olga Fomina (2), Iana Jilinskaite (1), Elizaveta Malaşenko, Iulia Managarova, Kristina Kojokar (3), Anastasia Ilarionova (1), Iaroslava Frolova (1). Selecţioner: Ambros Martin.


România va juca următorul meci marţi, cu Suedia (13:30, ora României).

Ultimele Stiri
abonare newsletter