Sport

România a fost umilită la primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin

Echipa naţională a României de handbal feminin a pierdut cu 31-16 în faţa Spaniei în primul meci de la Campionatul Mondial din Japonia.

Cu multe debutante, cu absențe notabile și cu o Cristina Neagu încă în plin proces de refacere, naționala de handbal feminin a României s-a prezentat lamentabil în fața Spaniei, ibericele dând senzația în multe momente că se află într-un meci de pregătire. Fetele lui Tomas Ryde au pierdut categoric, scor 31-16, partida de debut de la CM, iar duelul cu Senegalul de duminică devine decisiv în perspectiva unei eventuale calificări în Grupele Principale.

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a României cu şase reuşite, fiind urmată de Crina Pintea cu trei goluri. Din păcate cele două jucătoare nu au fost susţinute de restul fetelor, iar calificarea în faza următoare începe să se complice.


"Nu am reuşit să jucăm atât de rapid pe cât a jucat Spania, am ratat la un moment dat trei şanse la rând, avem o echipă neexperimentată, pentru că am lăsat câteva jucătoare acasă. Spania a reuşit să contracareze toate atacurile noastre. Ne aşteaptă un nou meci mâine, trebuie să ne revenim şi să fim în formă pentru meciul de mâine", a declarat Tomas Ryde, la finalul meciului.

Rezultatele zilei în Grupa C:


Muntenegru - Senegal 29-25
Ungaria - Kazakhstan 39-15
România - Spania 16-31

Grupa C, clasament:


1 Ungaria 2 puncte (39-15)
2 Spania 2 (31-16)
3 Muntenegru 2 (29-25)
4 Senegal 0 (25-29)
5 România 0 (16-31)
6 Kazakhstan 0 (15-39).

*Primele trei clasate se vor califica în Grupele Principale ale competiției.

abonare newsletter