Sport

CFR Cluj a pierdut la Roma! Campionii mai au o şansă în ultima etapă

CFR Cluj a pierdut cu 1-0 pe terenul celor de la Lazio Roma în etapa a 5-a din Grupa E în Europa League.

CFR Cluj a abordat într-un mod ultra defensiv meciul de pe Stadio Olimpico, iar Dan Petrescu a decis să trimit în teren o formulă cu 5 fundaşi şi un singur atacant.

Trupa italiană a început excelent meciul şi a avut trei ocazii importante prin Coreea, Parolo şi Adekanye în primele 15 minute, dar fără succes pe tabela de marcaj. Atacurile lazialilor aveau să fie fructificate în gol de Angel Coreea în minutul 25 la o fază în care argentinianul s-a distrat cu fundaşii de la CFR şi l-a învins pe Arlauskis.


CFR a ieşit la joc după golul lui Coreea, iar Burcă a avut un prim şut bun în minutul 26, înainte ca Damjan Djokovic să trimită mingea în bară cu un şut de la aproximativ 30 de metri. Lazio putea închide meciul încă de la pauză, dar Coreea a irosit o şansă imensă într-un duel cu Arlauskis în minutul 41.

Ardelenii au început extrem de motivaţi repriza secundă şi doar intervenţiile lui Proto au făcut ca trupa din Gruia să nu egaleze la ocaziile lui Păun şi Omrani. Lazio a ratat şi ea o ocazie importantă în minutul 60 prin Luis Alberto, cel care a fost blocat ideal de Peteleu.


Formaţia pregătită de Dan Petrescu avea să marcheze în cele din urmă în minutul 69, dar reuşita lui Traore a fost anulată pentru un offside evident. Omrani şi Susic au mai ratat două ocazii importante în finalul de joc, iar victoria avea să revină celor de la Lazio după un meci în care formaţia clujeană ar fi meritat punctul dorit.

CFR Cluj este obligată să obţină un rezultat de egalitate în meciul cu Celtic, programat pe 12 decembrie, pentru a nu depinde de rezultatul partidei Rennes - Lazio în ceea ce priveşte calificarea în şaisprezecimile Europa League.


Au evoluat următoarele echipe:

Lazio: Proto - Bastos, Vavro, Acerbi - Lazzari, Parolo, Cataldi, Luis Alberto (Patric '80), Jony (Lulici '75) - Adekanye (Caicedo '66), Correa. Antrenor Simone Inzaghi;


CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu (Susici '73), Boli, Burcă, Cestor, Camora - Culio, Bordeianu (Deac '62), Djokovici - Păun (Traore '66), Omrani. Antrenor Dan Petrescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter