Sport

U-BT Cluj joacă pentru locul 1 în FIBA Europe Cup! Ardelenii o întâlnesc pe Enisey în ultima etapă

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca joacă împotriva celor de la Enisey Krasnoyarsk în ultima etapă din Grupa G din FIBA Europe Cup.

Trupa pregătită de Dusko Vujosevic împarte șefia grupei cu formația rusă, ambele echipe având patru victorii și o înfrângere. Enisey a dominat clar meciul tur și a reușit să se impună cu 97-87, într-o partidă în care americanul Kerron Johson a fost cel mai bun marcator al partidei cu 26 de puncte. Fundașul celor de la U-BT a fost urmat atunci de Thomas Zubcic și Darko Planinic cu 23, respectiv 22 de puncte.

„Înainte de startul competiției, dacă cineva spunea că în ultima etapă se va decide locul 1 între noi și Enisey nu credea foarte multă lume. Înaintea de startul competiției, Enisey era favorita certă la câștigarea grupei. Clubul nostru a făcut deja un rezultat bun prin calificarea în Top 16. Locul 1 ne aduce niște beneficii importante. În primul rând, din punctul nostru de vedere dacă obținem locul 1 vom avea parte de adversari mai slabi cotați și deplasări mai scurte. Enisey este o echipă bună din punct de vedere individual care practică un baschet foarte agresiv și la fel ca majoritatea echipelor din fostul URSS aruncă foarte bine de trei. Echipa noastră este însă foarte motivată și vine după trei victorii în deplasare. Enisey e clar formația mai bună, dar un meci se decide mereu pe teren. Am încercat să construim o echipă diferită față de ceea ce a fost în ultimii ani în Liga Națională de baschet. Jucăm de multe ori „small ball”, dar ne putem adapta în funcție de meci. Poți să aduci 5-6 străini, dar fără foarte multă muncă nu poți face performanță. ”, a prefațat Vujosevic înainte de meciul cu trupa rusă.


Kerron Johnson este unul dintre remarcații din tabăra lui U-BT Cluj în acest debut de sezon cu prestații foarte bune. Americanul a fost și el prezent la conferința de presă înainte de joc și a vorbit despre jocul cu Enisey:

„Știm că este o echipă foarte agresivă. Trebuie să intrăm extrem de motivați, deoarece în tur am început prost și deși am încercat să revenim în partea secundă nu am mai putut să obținem victoria.Vom face tot ce este posibil ca să obținem victoria în meciul de miercuri.”, a declarat Kerron Johnson.


U-Banca Transilvania Cluj a pierdut în acest sezon un singur meci împotriva adversarei de miercuri seara. Trupa pregătită de Mihai Silvășan este neînvinsă în campionatul intern și va avea cel mai probabil parte de o susținere importantă la meciul cu Enisey. Biletele se găsesc online pe bilete.ro, dar și la casele de bilete de la BT Arena. Tichetele sunt 10 lei, iar pensionarii, elevii și studenții beneficiază de reduceri de 50%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter