Sport

Sabău dă cărțile pe față: „De doi ani voiam să plec de la Universitatea. Jucătorii sunt prea apropiați de conducere”

Ioan Ovidiu Sabău, fostul director sportiv de la Universitatea Cluj, a vorbit deschis despre problemele care l-au determinat să plece de la trupa ardeleană în această vară.

Sabău a fost invitat în emisiunea GSP Live și a explicat de ce nu mai face parte din cadrul clubului, dar a și șocat în momentul în care a dezvăluit că și-a dorit să plece de la echipă încă din 2017.

Fostul mare internațional român a fost unul dintre primii care a răspuns afirmativ la refacerea proiectului Universitatea Cluj. Sabău a fost numit director sportiv, dar după mai multe discuții încinse a decis să plece în urma barajului cu FC Hermannstadt.


“Nu am mai fost compatibil cu oamenii de acolo. Nu ne-am mai înțeles, nu mai mergeau lucrurile. Eu am vrut să plec încă din iarna lui 2019, cu șase luni înainte de finalul sezonului. Au fost foarte multe discuții contradictorii, eram contrazis întotdeauna când propuneam ceva. Ei își doreau să ia decizii, iar eu să răspund pentru ele. Nu am plecat atunci pentru că toată vina cădea asupra mea, așa că am decis să stau.

Prima dată am vrut să plec de la ”U” în urmă cu doi ani, atunci mi-am dat seama că nu suntem compatibili. Eu am adus destul de mulți sponsori și pentru echipă, pentru public și pentru angajamentul pe care mi l-am luat, am acceptat mai multe compromisuri. Nu aș fi vrut să fiu scos țap ispășitor dacă se ratau obiectivele, așa că am rămas până în vară și mi-am asumat eșecul”, a declarat fostul oficial al clujenilor.


Sabău crede în promovare

Universitatea Cluj a început dezastruos sezonul în Liga a 2-a, iar șansele de promovare a echipei sunt destul de mici. Trupa ardelană abia a reușit să iasă din zona locurilor retrogradabile, însă cu toate astea Sabău este încrezător.


“În Liga a 2-a totul este posibil, deoarece campionatul este foarte echilibrat. Este un campionat foarte modest, nu există o favorită clară la promovare. Cred că Universitatea Cluj are șanse să promoveze și în acest moment. Dacă vor reuși să lege 2-3 victorii se vor apropia de echipele care trag la promovare. Campionatul e slab și echipele sunt foarte modeste”, a explicat tehnicianul.

Sabău și-a arătat dezamăgirea când a venit vorba de relația dintre jucători și antrenori. Fostul mare fotbalist este de părere că jucătorii sunt mult mai apropiați de conducere decât de antrenor și a dat de înțeles că jucătorii lui „U” au colaborat mai mult cu conducerea, decât cu Bogdan Lobonț și Adrian Falub în sezonul precedent.


„E foarte greu să fii antrenor, pentru că trebuie să împaci pe toată lumea. Trebuie să faci cum spun conducătorii. Nu poți să fii tu și să aplici cunoștințele tale. Ești tot timpul condiționat de cine trebuie să joace. Ești împărțit tot timpul. Jucătorii sunt mai mult alături de conducere, discută și se sfătuiesc fotbaliștii și conducătorii, iar autoritatea antrenorului scade foarte mult. Trebuie să nu-i superi și să nu-i contrazici pe conducători”, a mai spus Sabău.

Ioan-Ovidiu Sabău este o figură emblematice ale fotbalului românesc având peste 55 de selecții la echipa națională a României. Tehnicianul s-a consacrat în cariera de antrenor la echipe precum Universitatea Cluj, Gaz Metan, Gloria Bistrița, Poli Timișoara, FCM Târgu Mureș, Rapid și ASA Târgu Mureș .

Ultimele Stiri
abonare newsletter