Sport

Petrescu, ademenit din nou de banii rușilor: „Orice ofertă din Rusia este importantă”

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, este dorit de ultima clasată din Premier League Rusia, FC Soci.

Soci nu este primul club din Rusia a cărui conducere s-a gândit la Petrescu. Dinamo Moscova a intenţionat să-l readucă pe banca tehnică, în locul lui Dmitri Hohlov, dar a decis până la urmă să meargă pe mâna antrenorului echipei de tineret Kirill Novikov. Şi tot în momentul în care era la retrogradare, pe penultimul loc, 15.  Noul antrenor al moscoviților a început excelent și este deja pe locul 11 în clasament.

Soci, ultima clasată, cu 13 puncte, în 16 etape, este interesată de Petrescu pentru a-i lua locul lui Alexander Tocilin. Informaţia privind-ul pe Petrescu a apărut după ce presa rusă a scris că Tocilin ar fi demisionat după înfrângerea suferită, la 2 noiembrie, pe teren propriu, cu Tambov, dar conducerea clubului a refuzat să i-o accepte. Tocilin a negat că ar fi demsionat: "Nu am ce să comentez pentru că nu am demisonat."


Dar acesta va mai rămâne la Soci cel mult până la finalul anului, au scris jurnaliştii ruşi. Impresarul lui Petrescu, Nicolae Pîrnău, a declarat că tehnicianul român nu a fost contactat până în prezent, dar nici nu a negat zvonurile apărute în presa rusă:

"Până acum nu au fost contacte. Petrescu face o trabă bună la Cluj, atât în campionat, cât şi în Europa League. Dar orice propunere venită din Rusia va fi analizată cu atenţie. Dan a spus că i-ar plăcea să revină în Rusia şi să câştige trofee. De ce nu la Soci? Dacă va fi dorit, cu siguranţă va lua în considerare această posibilitate. Dar, repet, nu au existat contacte până acum", a  declarat Pîrnău.

Etichete: soci rusia dan petrescu
abonare newsletter