Sport

Au dat-o la pace! CFR Cluj, remiză albă pe terenul lui Dinamo după un meci anost

Dinamo București și CFR Cluj au terminat la egalitate, 0-0, partida contând pentru etapa a 16-a a Ligii 1. Cu doar câte o ocazie mare de fiecare parte, cele două echipe au oferit un spectacol slab, apropiat de scorul de pe tabelă: nul!

Au dat-o la pace! CFR Cluj, remiză albă pe terenul lui Dinamo după un meci anost, sursă foto: captură Digi Sport Au dat-o la pace! CFR Cluj, remiză albă pe terenul lui Dinamo după un meci anost, sursă foto: captură Digi Sport

Cu gândul încă la victoria fabuloasă cu Rennes, dar cu o echipă schimbată din temelii: așa s-a prezentat campioana, duminică seară, pe terenul „câinilor roșii”. Cu ambele tabere având viteza setată într-o treaptă inferioară, prima repriză din „Ștefan cel Mare” a oferit prea puțin fotbal pentru pretențiile microbiștilor, fiind consemnată o singură! ocazie pe poartă, de partea bucureștenilor. În schimb, atmosfera de pe terenul lui Dinamo a fost întreținută de galeria gazdelor, sprijinită și de fanii Universității Cluj, care au profitat astfel de un weekend plin de fotbal în Capitală, început cu derby-ul împotriva Rapidului, scor 1-1.

Primul mitan de la București a început și s-a încheiat cu Valentin Costache în prim-plan. Mai întâi, „feroviarii” au cerut penalty la o intervenție asupra tânărului mijlocaș, care a căzut însă mult prea târziu (`6). Deși părea că va înclina balanța partidei în favoarea sa, CFR, fără victorie în ultimele cinci deplasări din Liga 1, a cedat treptat inițiativa, iar la capătul primei părți a început să gâfâie. Mai întâi Arlauskis, din nou în mare formă, și-a salvat echipa cu o nouă intervenție absolut fantastică la o lovitură de cap a lui Moldoveanu (`42), apoi gazdele au cerut o lovitură de pedeapsă la un presupus henț al aceluiași Costache (`45+1).


Locomotivă pe avarii după meciurile europene

Salvați de fluierul lui Hațegan, elevii lui Dan Petrescu, neobișnuit de calm în prima parte a jocului, au început cea de-a doua repriză cu doi jucători proaspeți, semn că „Bursucul”, nemulțumit de rezultat, și-a pierdut răbdarea la cabine. Primul efect s-a văzut la 10 minute de la reluare, atunci când avea să fie rândul lui Piscitelli să încânte publicul cu o paradă spectaculoasă la o lovitură de cap din doi metri a lui Rondon (`55). Imediat după, Hoban și-a încercat norocul cu un șut din cădere, reținut însă de italianul din poarta dinamoviștilor (`57).

Ardelenii au cerut din nou penalty la o tragere în careu a lui Adiță Păun, busculat de fundașii adverși (`60), iar Bordeianu a tras direct în brațele lui Piscitelli dintr-o lovitură liberă de la mare distanță (`63). Intrat în locul puștiului Itu, Luis Aurelio i-a pus pe tavă o minge perfectă lui Rondon, care a trimis însă mult peste poartă cu capul (`65). Fără ocazii notabile până la sfârșitul partidei, în afară de o lovitură de cap a lui Hoban (`86), cele două partide au dat-o la pace la finalul unei partide extrem de modeste, mult sub nivelul primei ligi.


Deși atât Craiova, cât și Viitorul au bifat doar câte o remiză, 1-1, cu Chindia Târgoviște, respectiv Hermannstadt, CFR Cluj a ratat șansa de a se distanța în fruntea clasamentului. Cu toate acestea, „feroviarii” rămân pe primul loc în Liga 1, având 31 de puncte după 16 jocuri (9 victorii, 4 remize, 3 înfrângeri). Totuși, mare semnal de alarmă pentru Petrescu și băieții săi, care de 6 meciuri încoace nu mai reușesc să simtă gustul victoriei departe de „casă”!

„Știam că Dinamo este în formă bună, important era să nu le oferim cadouri. (…) Au fost două schimbări inspirate, din păcate, cred că a fost un penalty clar la Păun și vreo 3-4 ocazii clare. Dacă marcam, meritam victoria, dar nu avem ce să reproșăm arbitrului. (…) Jucăm cu adversari de mare valoare care ne solicită, iar aceste schimbări nu sunt bune, dar nu avem ce face. După pauză avem 8 meciuri, nu știu pe unde dormim, dormim prin avioane!” – Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj


Dinamo București 0–0 CFR 1907 Cluj (0–0)

Stadion: Dinamo Central, București
Spectatori: cca. 4.500
Marcatori: –
Cartonașe galbene: Puljic 80 / Aurelio 76
Arbitri: Ovidiu Haţegan (Arad) – Radu Ghinguleac (București), Sebastian Gheorghe (Suceava) – Andrei Antonie (București)
Observator: Ioan Onicaș (Zalău)

Dinamo București (4-2-3-1)
R. Piscitelli – M. Popescu, D. Ciobotariu, A. Puljic, L. Corbu (G. Moura 46) – I. Filip, F. Mrzljak – R. Moldoveanu (D. Popa 77), D. Sorescu, D. Nistor (cpt.) – S. Perovic (M. Montini 61) / Antrenor: Dusan Uhrin Jr.


CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis – M. Camora (cpt.), K. Boli, P. Vinicius, M. Susic – A. Păun (B. Omrani 86), O. Hoban, C. Itu (L. Aurelio 46) – M. Pereira (M. Bordeianu 46), M. Rondon, V. Costache / Antrenor: Dan Petrescu

Ultimele Stiri
abonare newsletter