Sport

Victoria lui Arlauskis! CFR înfrânge Rennes după un final de partidă absolut DRAMATIC!

CFR Cluj a învins la limită, 1-0, Stade Rennais în cea de-a patra partidă a Grupei E din Europa League. Intervențiile miraculoase ale lui Arlauskis și unicul gol marcat de Rondon, eliminat pe final de partidă, au adus o victorie uriașă pentru „feroviari”.

Victoria lui Arlauskis! CFR înfrânge Rennes după un final de partidă DRAMATIC! Victoria lui Arlauskis! CFR înfrânge Rennes după un final de partidă DRAMATIC!

Cu cuțitul la os, deciși să se agațe de ultima speranță la calificarea în primăvara europeană, francezii au început în ofensivă revanșa din Gruia, Arlauskis parând cu piciorul o minge trimisă la firul ierbii de Hounou (`5). La poarta cealaltă, „feroviarii” au cerut penalty la o cădere a lui Traore (`10), însă exigentul „central” portughez nu s-a lăsat înduplecat. Peste puțin timp, același Arlauskis a intervenit salvator la un șut de la distanță al francezilor (`13), care au mai trecut încă o dată pe lângă gol, Raphinha trimițând balonul peste „transversală” dintr-o poziție ideală (`19).

Cu balanța ocaziilor de partea echipei oaspete, „feroviarii” au replicat în doar câteva secunde, mingea expediată cu capul de golgheterul Omrani fiind reținut însă în doi timpi de Salin (`19). Cea mai mare ocazie a primei părți a fost tot a francezilor, Arlauskis respingând cu vârful degetelor un balon „fixat” de Niang în vinclul porții apărate de lituanian. De altfel, veteranul din poartă a fost cel mai bun jucător al CFR-ului în prima repriză, una dominată clar de Rennes, dar nefructificată pe tabela de marcaj.


Și același Arlauskis...

Mitanul secund a început în aceeași notă, bravul Arlauskis parând miraculos un șut din câțiva metri al lui Raphinha, după o pasă venită de la Niang (`48). Replica gazdelor a venit prin Culio, mingea „înțepată” de mijlocaș fiind respinsă în lateral de goalkeeperul lui Rennes (`51). Jocul s-a animat rapid, iar Peteleu a scos de pe linia porții o minge strecurată printre fundașii lui Petrescu. Cu un sfert de oră înaintea fluierului de final, Kevin Boli era să o comită grav la o pasă incomodă spre propriul portar, însă Arlauskis a fost, din nou, pe fază (`76).


Deja devine repetitiv, nu-i așa?, însă tot lituaniuanul a scos de sub bară o minge grea (`77), păstrând intact scorul de pe tabelă, cu prețul unei căzături dureroase. La cealaltă poartă, Rondon a ratat poate cea mai mare ocazie a CFR-ului, șutul său la firul ierbii strecurându-se pe lângă bara porții francezilor (`82). Avea să fie ocazia care anunța un gol uriaș în ecuația grupei E! Intrat pe parcurs în locul greouiului Traore, Mario Rondon a izbutit să marcheze poate cel mai important al carierei, fructificând cu capul o centrare perfectă din corner a lui Cipri Deac (`87).

Rondon, înger și demon!


Doar două minute s-a bucurat venezueleanul de reușita sa! La o intervenție stupidă asupra unui apărător advers, Rondon a fost eliminat direct de „centralul” portughez, care a încins partida din Gruia, prelungită cu 6! minute (`90). Glonțul a trecut din nou pe lângă urechea „feroviarilor”, o învălmășeală în careul lui Arlauskis, finalizată cu un gol nesperat al francezilor, fiind anulată pentru un henț în atac (`90+3). Francezii s-au năpustit cu ultimele puteri peste elevii lui Petrescu, care au rezistat însă eroic până la capăt, bifând o victorie dramatică, uriașă, nebună!

1-0 cu Rennes, 9 puncte după patru meciuri într-o grupă infernală, iar primăvara Europa League este mai aproape ca niciodată, la un singur punct pentru CFR Cluj, care se agață de locul secund al Grupei E. În celălalt meci, Celtic a obținut o victorie în prelungiri pe terenul lui Lazio, 2-1, acumulând 10 puncte și instalându-se în fruntea clasamentului. Șansele „feroviarilor” depind, astfel, doar de propriile forțe, în două meciuri ce se anunță pe viață și pe moarte, în Gruia, cu Celtic, respectiv la Roma, pe Stadio Olimpico, cu lazialii.


„Eu nu mă bucur prea repede, la goluri le mai dau niște indicații băieților. Sufeream mult, erau peste noi, am marcat golul când trebuie, am simțit că trebuie să mă bucur. Arlauskis face parte din echipa CFR-ului, era și cazul să facă un meci ca acesta, cred că a fost mai bun decât la partida cu Sevilla (n.red. 1-0 pentru Unirea Urziceni). Norocul și l-au făcut jucătorii, au bătut o echipă care în trei luni a bătut de două ori o echipă cu Mbappe, Neymar și Cavani. Arbitrul putea să dea și 10 minute, a fost foarte bun! Sunt stresat și trebuie să mă gândesc ce să fac să obțin acel punct” - Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

CFR 1907 Cluj 1-0 Stade Rennais FC (0-0)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Spectatori: cca. 8.500
Marcatori: Rondon 87
Cartonașe galbene: Traore 30 / Gnagnon 16, Gboho 84
, Grenier 90+3, Siebatcheu 90+4 și cartonaș roșu: Rondon 90
Arbitri: Tiago Bruno Lopes Martins - Luis Andre Ferreira Pinto Campos, Pedro Miguel Almeida Mota - Hugo Miguel (toți din Portugalia)
Observator: Miroslav Vitkovic (Croația), Rudolphe Mannaerts (Belgia)


CFR 1907 Cluj (4-2-3-1)
G. Arlauskis - M. Camora (cpt.), K. Boli, A. Burcă, A. Peteleu (O. Hoban 74) - M. Bordeianu, J. Culio - B. Omrani, D. Djokovic, C. Deac (A. Păun 89) - L. Traore (M. Rondon 71) / Antrenor: Dan Petrescu

Stade Rennais FC (4-4-2)
R. Salin - C. Maouassa, J. Gnagnon, D. Da Silva (cpt.), H. Traore - Raphinha, C Grenier, B. Bourigeaud (R. Guitane 84), R. Del Castillo (Th. Siebatcheu 66) - M. Niang, A. Hunou (Y. Gboho 66) / Antrenor: Julien Stephan

Ultimele Stiri
abonare newsletter