Sport

„Lupii galbeni”, imuni la „virușii verzi”! Sănătatea Cluj, îngenuncheată de Petrolul

Sănătatea Cluj a pierdut, fără drept de apel, 0-7, cu Petrolul Ploiești, în „optimile” Cupei României. Cu ultima echipă eliminată într-un mod stânjenitor, cortina se lasă peste Cupa României la Cluj.

„Lupii galbeni”, imuni la „virușii verzi”! Sănătatea Cluj, îngenuncheată de Petrolul Ploiești „Lupii galbeni”, imuni la „virușii verzi”! Sănătatea Cluj, îngenuncheată de Petrolul Ploiești

Cu CFR scoasă prematur din competiție de Botoșani, respectiv „U” Cluj eliminată, cu mai puțin de 24 de ore înainte, pe același stadion, de FCSB, onoarea și speranțele Clujului în Cupa României atârnau de singura echipă rămasă în cursă, divizionara terță Sănătatea Cluj. Presiunea pe umerii băieților din Someșeni s-a dovedit a fi însă mult prea mare pentru pretențiile microbiștilor, „hrăniți” cu miracolul eliminării Viitorului în urmă cu o lună, iar la pauză scorul de pe tabelă arăta deja scor de neprezentare, 3-0, în favoarea „găzarilor”.

După primele 10 minute de tatonare, oaspeții au început să preseze la poarta „virușilor verzi”, fără a-și crea însă mari ocazii. Primul gol al Petrolului a venit în urma unui corner de pe dreapta executat de Gavrilă, mingea recentrată cu capul de Manolache fiind împinsă în poartă, simplu, dintre fundașii Sănătății, de Younes Hamza (`17). Peste doar câteva minute, Țicu a pătruns pe flancul stâng în careul gazdelor, iar mingea centrată în careu de ploieștean a fost reluată cu capul, la colțul lung, de Gavrilă, ajutat și de bară (`23).


Conduși cu 0-2, elevii pregătiți de Kis Csaba au început să se deschidă, prima rază de speranță pentru revenire fiind semnată de Dan Roman. Fostul CFR-ist a trimis însă defectuos cu capul, deși a rămas liber în careul advers (`36). Rămasă descoperită, Sănătatea a fost răpusă din nou de același Gavrilă, „găzarul” realizând „dubla” după ce, rămas singur-singurel în careu, l-a driblat elegant pe Lăzăreanu, trimițând balonul în poarta goală (`44).

Petrolul a „ars” visele de Cupă la Cluj

Cu o ploaie măruntă lăsată pe malul Someșului Mic, atmosfera de pe Cluj Arena, de altfel dezolant de goală, a fost întreținută de câțiva puști inimoși, viitori „viruși”. Insuficient însă pentru seniori, care au lăsat garda jos în fața echipei lui Flavius Stoican. După un șut periculos semnat de fostul „student” Raul Ciupe (`53), Sănătatea a fost răpusă pentru a patra oară - a treia oară de Gavrilă -, care a pus talpa la o minge centrată din nou excelent de același Țicu, semnând astfel hat-trick-ul (`63).


Nou-intratul Daniel Enache a fost aproape să marcheze un eurogol, însă „bombeul” său de la 30 de metri a izbit „transversala” porții apărate de veteranul Lăzăreanu (`74). Peste doar un minut, același Dan Roman a fost la pun pas să izbutească golul consolării, șutul său din careu fiind respins în corner de Avram (`75). Dacă nu a făcut-o Sănătatea, avea să o facă tot Petrolul. Proaspăt aruncat în „luptă”, Laurențiu Marinescu, fost „student”, l-a executat simplu, dar eficient, la colțul lung pe căpitanul Sănătății (`79).

Coșmarul gazdelor n-avea să se încheie aici... Peste doar un minut, Ștefan Blănaru, un alt nou-intrat, a profitat de lobul trimis peste Lăzăreanu de Younes Hamza, împingând în poartă un balon simplu, cu capul (`80). Breșele din apărarea clujenilor au fost tot mai mari, iar Arnăutu a profitat și el din plin. După ce s-a distrat cu apărarea Sănătății, Arnăutu a închis tabela cu un șut năprasnic din câțiva metri, fără vreo șansă pentru goalkeeperul „virușilor”. Scor final 7-0. Un scor sec, dureros, care închide sumbru povestea echipelor clujene în acest sezon de Cupa României.


Sănătatea Cluj 0-7 Petrolul Ploiești (0-3)

Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca
Spectatori: 300
Marcatori: Younes 17, Gavrilă 23, 44, 63, Marinescu 79, Blănaru 80, Arnăutu 84
Arbitri: Rareș George Vidican (Satu Mare) - Tunyogi Ferencz (Zalău), Alexandru Vodă (Alba Iulia) - Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare)
Observatori: Székely Zoltán (Baia Mare), Cătălin Pașcanu (Cugir)

Sănătatea Cluj (4-4-2)
F. Lăzăreanu (cpt.) - Cr. Paul, D. Matei, I. Rada, D. Mic - R. Neamț (A. Mar 51), R. Ciupe, L. Rus (A. Lupu 82), D. Roman - A. Ceaca, I. Țîrlea (C. Creț 63) / Antrenori: Kis Csaba și Dan Matei


Petrolul Ploiești (4-4-2)
R. Avram (cpt.) - S. Bărboianu, A. Olaru, A. Manolache, V. Țicu - T. Șaim (L. Marinescu 59), I. Cioinac, D. Meza Colli (D. Enache 66), B. Gavrilă (Ș. Blănaru 73) - S. Arnăutu, H. Younes / Antrenor: Flavius Stoican

abonare newsletter