Sport

U Cluj, eliminată din Cupa României după cel mai bun meci al sezonului! Trupa lui Falub a chinuit serios FCSB

Universitatea Cluj a pierdut cu 1-0 duelul cu FCSB din optimile de finală ale Cupei României, dar trupa lui Falub a făcut cel mai bun meci al sezonului.

Universitatea Cluj a avut prima ocazie de gol în meciul cu FCSB, iar tânărul Alex Pop a fost la un pas să marcheze după o nesincronizare în defensiva oaspeților în minutul 2.

FCSB a controlat jocul în primele minute ale jocului de pe Cluj Arena, iar trupa roș-albastră avea să deschidă scoruș în minutul 12 al partidei prin Ioan Hora. Atacantul trupei din Capitală a deschis scorul cu un șut excelent dintr-o lovitură liberă contestată de gazde.


Universitatea Cluj a fost la un  pas de egalare în minutul 17 al jocului, atunci când George Florescu a reluat din semi-foarfecă și doar intervenția excelentă a lui Andrei Vlad a făcut ca scorul să râmână 0-1. Clujenii au avut o nouă marie ocazie la doar câteva secunde de la șutul lui Florescu, dar Andrei Vlad a scos excelent o lovitură de cap trimisă de Crăciun.

Universitatea a cotrolat jocul, dar fără să provoace panică la poarta lui Vlad. Dragoș Nedelcu a trimis un un șut periculos spre poarta lui Dur-Bozoancă, dar puțin pe lângă stâlpul din dreapta porții.


Ioan Hora a fost servit ideal de Olimpiu Morțuan în minutul 29 al jocului și doar intervenția excelentă a lui Kay a evitat golul de 0-2.

Cristi Gavra  și Dorin Goga au avut două șanse excelente de a marca în minutul 35, dar Andrei Vlad respins execuția primului, în timp ce Goga a trimis puțin peste.


Peluza Șepcilor Roșii a susțint neîncetat formația gazdă, dar nu a uitat să penalizeze transferurile ratate din vară și evoluția modestă a echipei din Liga a 2-a: "Transferuri submediocre, Liga 3  e la un pas ! Să Păstrăm viu simbolul, e tot ce ne-a rămas.", a fost unul dintre mesajele transmise de ultrași.

Rareș Takacs a avut și el un șut excellent din marginea careului de 16 metri, dar Vlad a fost din nou la post. Falub a mutat încă din startul reprizei și l-a trimis pe teren pe Nicolae Pîrvulescu în locul lui Alexandru Pop. Noul intrat a obținut rapid o lovitură de colț, iar Kay a ratat incredibil din șase metri la faza următoare.


Clujenii au dominat clar primele cinci minute din repriza secundă și doar ghinionul a făcut ca tabela să rămână nemodificată. Pîrvulescu și Goga au pus reale problem defensivei adverse.  Gavra a avut și el o șansă bună de a marcat în minutul 60, însă șutul său de la 20 de metri s-a dus pe lângă poarta adversă.

Denis Man, intrat la pauză, a avut prima ocazie important pentru FCSB în repriza secundă, dar șutul său a fost respins în corner de Dur-Bozoancă. Mijlocașul celor de la FCSB avea să rateze o nouă șansă bună de gol, dar fundașii lui au blocat execuția.


Universitatea a căutat golul egalizator cu disperare, iar Cristi Gavra a avut o nouă ocazie excelentă î minutul 81. Atacantul a tras puțin peste poarta lui Andrei Vlad din interiorul careului de 16 metri.

Soarta jocului părea să fie decisă în minutul 87, atunci Andrei Chivulete a acordat lovitură de la 11 metri pentru FCSB după un contact între Crăciun și Florin Tănase. Atacantul celor de la FCSB a executat modest, iar Dur-Bozoancă a apărat.

Kay a fost la un pas de a marca golul sezonului pentru Universitatea Cluj, dar foarfeca lui trimisă în minutul 90 a fost respinsă miraculos de Andrei Vlad.

Echipele de start :

U Cluj : Dur-Bozoancă –  Miguel, Crăciun, Kay – Takacs, Dican, Florescu, Taub- Pop, Goga, Gavra

FCSB : Vlad – Manea, Cristea, Planic, Soiledis – Vînă, Nedelcu, Tănase – Moruțan, Tsoumou, Hora.

Spectatori : 13.248 de fani

Ultimele Stiri
abonare newsletter