Sport

Dan Petrescu dă de pământ cu chibiții: „Avem cel mai slab buget, domnilor, nu ne trezim?”

După victoria „cu cântec” din Franța, CFR Cluj va da piept, luni seară, de la 20:30, cu Politehnica Iași, în primul meci din returul Ligii 1.

Dan Petrescu dă de pământ cu chibiții: „Avem cel mai slab buget, domnilor, nu ne trezim?”, sursă foto: captură Facebook CFR Cluj Dan Petrescu dă de pământ cu chibiții: „Avem cel mai slab buget, domnilor, nu ne trezim?”, sursă foto: captură Facebook CFR Cluj

Numai în pielea lui Dan Petrescu să nu fi fost după victoria la limită cu Stade Rennais, 1-0, de joi seară. Cu toate că a bifat 6 puncte din trei partide într-o grupă infernală de Europa League cu Celtic, Lazio și Rennes, „Bursucul” a fost luat în colimator de presa centrală pentru meciul modest de pe Roazhon Park. Acum, tehnicianul campioanei a dat cu pumnul în masă.

„Am jucat cu Rennes, o echipă slabă, am bătut și noi acolo. A bătut PSG de două ori în trei luni, domnilor, și noi nu ne trezim?! Doamne, ferește! Bugetul nostru e care e, cred că avem cel mai slab buget dintre toate echipele care sunt în grupele Europa League. Când noi câștigăm un meci, pentru mine e un miracol, fiecare poate să vorbească ce vrea!”, a declarat Petrescu, la conferința de presă premergătoare partidei cu ieșenii.


Cu Peteleu absent, respectiv Pereira și Traoré incerți, CFR Cluj s-a „refugiat” la Suceava înaintea duelului cu Politehnica. Meciul nu se va disputa la Iași, așa cum sperau moldovenii, ci la Botoșani. După victoriile cu CSU Craiova și Rennes, „feroviarii” ar trebui să aibă „un spirit foarte bun” la confruntarea cu trupa pregătită de Mihai Teja, susține Petrescu. Pe un stadion „cu ghinion” pentru CFR.

„Am avut foarte multe meciuri, cred că în decembrie vor fi 37 de meciuri jucate ofical de CFR, mi se pare exagerat de mult! 37 de meciuri le jucam într-un an, acum le jucăm în 6 luni. (...) Pe stadionul acela nu prea avem noroc, iar cu Iașiul tot timpul au fost meciuri pe muchie de cuțit. Anul acesta, cu Teja, arată și mai bine ca anul trecut. Vor să câștige, știu că după meciurile din Europa suferim. Nu jucăm niciodată acasă, jucăm în deplasare, departe. Pe noi nu ne avantajează deloc acel stadion, nu e un stadion preferat”, a prefațat „Bursucul” partida cu Politehnica.


Probleme financiare la CFR?

Pe primul loc în Liga 1 și pe loc de calificare în „primăvara” europeană, jucătorii campioanei au toate pretențiile să fie „răsfățați” financiar de conducere. În pofida sumelor consistente care ar urma să intre în conturile clubului, de ordinul milioanelor de euro, atât fotbaliștii, cât și staff-ul din Gruia așteaptă încă primele promise pentru rezultatele excelente. Cel puțin asta spune Petrescu.

„Când muncești, trebuie să și primești. E un subiect mai delicat, în România e problema asta peste tot. Nu cred că e vreo echipă din țară care financiar e stabilă, poate la FCSB nu am auzit niciodată. Sunt probleme tot timpul și, până nu va fi totul la zi, vor fi mereu probleme. Eu sper ca cei din conducerea clubului să rezolve cât mai repede problema, e o problemă delicată!”, a avertizat tehnicianul.


„Pe unde am fost antrenor, nu am motivat jucătorii numai cu antrenamentele. Când le spuneam prima la sfârșit sau venea vreun patron prin China și zicea prima, îl întrebam: «De ce nu ai venit mai repede? Să vorbesc eu ca prostul pe aici?». Săreau în sus: «Gata, îi omorâm pe ăia!». Și așa era, rupeau terenul. Pe jucători îi motivezi cel mai bine cu prime și cu zile libere, în orice țară din lume”, a completat Petrescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter