monitorulcj.ro Menu
Sport

Clujeanul Vlad Cosma a câștigat ultima etapă, Costel Cășuneanu Jr. este noul campion național de Super Rally

Pilotul clujean Vlad Cosma a câştigat ultima etapă a Campionatului Naţional de Super Rally, care a avut loc sâmbătă, pe bulevardul Kiseleff din Bucureşti, în prezenţa a mii de oameni, în timp ce Costel Căşuneanu şi-a adjudecat titlul naţional.

Clujeanul Vlad Cosma a câștigat ultima etapă, Costel Cășuneanu Jr. este noul campion național de Super Rally, sursă foto: Facebook Vlad Cosma

Pe un model Ford Fiesta R5, special pregătit pentru campionatele de raliuri, Cosma a reuşit cel mai bun timp atât în manşele de calificări, cât şi în marea finală, acolo unde s-au calificat doar primii 12. Acesta a parcurs cei 2,5 kilometri ai traseului în 02 min 09 sec 906/1000.

Podiumul a fost completat de Costel Căşuneanu, cu Skoda Fabia R5, care a terminat în 02 min 11 sec 409/1000, şi de Bogdan Marişca, pe Ford Fiesta R5, cu 02 min 12 sec 854/1000. În Top 10 s-au mai clasat Aurelian Andronache, Lucian Răduţ, Titi Aur, Mihai Leu, Robert Barabas, Octavian Ciovică şi Adrian Teslovan.


Noul campion naţional de super rally este Costel Căşuneanu, fiul afaceristului băcăuan Costel Cășuneanu. Cu două victorii şi două locuri secunde în această ediţie de campionat, Căşuneanu a bifat al doilea titlu din carieră după cel cucerit la Off Road în proba de Extrem.

Aproximativ 10.000 de spectatori au asistat sâmbătă la etapa finală, care a încheiat al doilea sezon din Campionatul Naţional de Super Rally, un concept dedicat promovării motorsportului în marile oraşe. Printre aceştia s-a numărat şi cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu. Aceasta chiar a avut şansa unei curse, aflându-se în dreapta lui Mihai Leu pe un Citroen C3 R5 într-una dintre manşele de calificare.


Următorul sezon de super rally, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, va programa un total de 6 etape, a anunţat Mihai Leu, promotorul conceptului.