Sport

CFR Cluj, victorioasă în derby-ul cu Universitatea Craiova! Petrescu a confirmat revenirea lui Ţucudean

CFR Cluj s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la Universitatea Craiova în cel mai tare meci din etapa cu numărul 13.

Dan Petrescu a decis înaintea jocului cu Universitatea Craiova să-i menajeze pe Ciprian Deac, Mihai Bordeianu şi Andrei Burcă, toţi trei fiind selecţionaţi de Cosmin Contra la echipa naţională. "Bursucul" a găsit însă o formulă de joc excelentă prin care a demonstrat că trupa din Gruia poate avea două echipe la fel de puternice.

Campionii en-titre aveau să se impună în repriza secundă datorită golurilor marcate de Lacina Traore şi Billel Omrani la finalul unui joc în care Universitatea Craiova nu şi-a creat nicio ocazie importantă de gol.


CFR-iştii au deschis scorul în minutul 70 al partidei, atunci când Stephane Acka a greşit flagrant, iar Lacina Traore avea să înscrie primul gol de la revenirea în tricoul echipei din Gruia. Golgheterul Billel Omrani a prins doar ultimele 15 minute pe teren, dar cu toate astea avea să înscrie pentru 2-0 după o fază fixă.

Formaţia clujeană a acumulat după acest meci 27 de puncte şi rămâne pe primul loc în clasament, în timp ce Universitatea Craiova îşi menţine poziţia a 3-a cu un total de 23 de puncte.


Dan Petrescu avea însă să anunţe cea mai mare veste pentru fanii lui CFR Cluj imediat după jocul cu Universitateea Craiova. Tehnicianul echipei a declarat că George Ţucudean se va întoarce la echipă în iarnă.

"Asta e vestea cea mai bună pe care o primim, în afară de victorie. A venit astăzi la antrenament, a venit dimineaţă... i-am zis să se schimbe, a zis că în decembrie. Îi zic, sigur? Cât mai ai contract? Până în vară! Hai să semnăm pe cinci ani că noi te vrem. Trebuie să vrei şi tu şi să poţi. Ne dorim foarte mult ca George să revină , avem nevoie mare de el. Culmea e că, fără el, avem aşa multe goluri marcate... În ultimii doi ani, în perioada asta nu cred că aveam golurile astea, şi George marca mai mult el, singur. Sută la sută, dacă el va reveni vom fi mult mai puternici.


Nu ştiu cum va reacţiona el după patru-cinci luni de absenţă. I-aş spune lui George să aibă mare grijă ce mănâncă şi ce face în perioada asta. Şi sperăm cu toţii ca el să vină şi să facă pregătirea de iarnă cu echipa, ar fi extraordinar", a declarat Dan Petrescu, la conferinţa de presă.

Au evoluat echipele:



CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Boli, Camora – Itu (Păun ’27), Hoban, Culio – Costache, L. Traore (Omrani ’72), M. Pereira (Djokovic ’82). Antrenor: Dan Petrescu

CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa (Kelic ’65), Acka, Vătăjelu – Măţel, Cicâldău, Uros Cosic – G. Zakaric (Bărbuţ ’80), Ivan, Mihăilă (Fortes ’55). Antrenor: Victor Piţurcă

abonare newsletter