Sport

Noi medalii obținute de sportivii clujeni la Orientare în Alergare – GALERIE FOTO

Ultimele competiții majore de Orientare în Alergare din acest an s-au desfășurat weekendul trecut la poalele Munților Făgăraș.

Federația Română de Orientare (vezi fro.ro) a organizat Campionatele Naționale de Orientare de Noapte la Rucăr, și Campionatele Naționale de Ștafetă Mixtă în Stațiunea Climaterică Sâmbăta. Campionatul Național de Sprint Urban (la prima ediție) a avut prevăzute 6 etape, dintre care ultimul a avut loc duminică în Orașul Victoria, dar în urma unei contestații, rezultatele acestei etape nu au mai fost luate în considerație la calculul punctajelor cumulate pentru acest campionat.

Campionatul Național de Orientare de Noapte este considerat cel mai dificil din punct de vedere tehnic, deoarece se desfășoară pe întuneric. Concurenții se deplasează prin pădure cu ajutorul unei lanterne frontale (pe lângă hartă și busolă – bineînțeles). Datorită dificultății concursului, categoriile de participare sunt de la 16 ani în sus, mai mult, concurenții de la această categorie, M/F16, aleargă în echipe de câte doi. Sportivii de la Clubul Sportiv TranSilva Cluj au obținut rezultate foarte bune (patru titluri de campion național, o medalie de argint și una de bronz):


Loc I: Szikszai Csongor (M18), Virág Tímea (F20), Vígh Loránd (M20), Tőkés Árpád (M55)

Loc II: echipa Csis Nándor și Vígh Ervin (M16)


Loc III: echipa Vörös Ádám și Albert Mátyás (M16)

Campionatul Național de Ștafetă Mixtă s-a desfășurat într-o zonă pitorească, incluzând pârtia de schi Drăguș, și Izvorul Părintelui Arsenie Boca. Ștafeta mixtă înseamnă o ștafetă alcătuită dintr-un concurent masculin și unul feminin aparținând aceluiași club, fiecare parcurgând de câte 2 ori un traseu de sprint. CS TranSilva Cluj a înscris 2 ștafete, amândouă clasându-se pe locul II: Virág Tímea și Vígh Loránd (FM21), Sárközi Zsuzsa și Vörös Alpár (FM45).


Pentru sportivii care au rămas fără pereche, s-a desfășurat în paralel Cupa Drăguș, ștafetă de un singur om, unde sportivii, după parcurgerea primului traseu de sprint, au mai parcurs încă unul, luând o hartă diferită. Și aici au fost rezultate foarte bune, mai ales la categoria de 21 ani, unde podiumul a fost ocupat în totalitate de sportivii de la CS TranSilva Cluj, astfel:

Loc I: Albert Mátyás (M14), Szikszai Csongor (M21)


Loc II: Vörös Ádám (M21)

Loc III: Csis Nándor (M21)


Rezultatele obținute de sportivii clujeni prin cumularea punctajelor de la primele 5 etape ale Campionatului National de Sprint Urban reflectă două lucruri, și anume că au participat la cele mai multe dintre etapele campionatului, și că au obținut rezultate frumoase la aceste etape. Fiind vorba de foarte mulți participanți de-a lungul anului competițional, s-au premiat primii 6 clasați la fiecare categorie. În plus, la categoria de elită tip open s-au considerat ș concurenții de la categoriile 18 și 35 de ani, pe lângă cei de 21. Sportivii de la CS TranSilva Cluj și CS Compass Cluj s-au clasat la diferitele categorii după cum urmează:

M14: Albert Mátyás (loc 1), Vígh Ervin (loc 5)

M18: Vígh Loránd (loc 1), Vörös Ádám (loc 4), Szikszai Csongor (loc 6)

M55: Tőkés Árpád (loc 2)

F35: Sárközi Zsuzsa, Simon Gyöngyi (loc 3)

F65: Simon Krisztina (loc 1), Fey Klára (loc 2)

La categoria elită tip open Vígh Loránd a obținut locul 4.

În weekendul următor (19-20 octombrie) se va desfășura Cupa CLUJ-WEST OPEN - Trofeul Florești ediția a 18-a, organizat de CS Dudu Florești (csodudu.ro), centrul concursului fiind pe DJ 108C, la 500m de la intersecția cu DN 1 (E 60), în apropiere de Păniceni, spre Leghia. Cei interesați de parcurgerea unui traseu pentru începători în pădure (Open începători) pot solicita detalii și înscrierea la concurs la președintele concursului dl. Cioban Paul.
Mulțumiri pentru datele furnizate d-nei Sárközi Zsuzsa.

abonare newsletter