Sport

Amical de lux la Cluj-Napoca! Andrea Pirlo și Francesco Totti, printre numele uriașe care vin să dea piept cu Adi Mutu și prietenii

Prezent la Cluj-Napoca, fostul internațional român Adrian Mutu (40 de ani) a confirmat prezența unor nume uriașe din fotbalul mondial, anul viitor, în data de 13 iunie, într-un „amical” de gală pe Cluj Arena.

Amical de lux la Cluj-Napoca! Pirlo și Totti, printre numele uriașe care vin să dea piept cu Mutu și prietenii Amical de lux la Cluj-Napoca! Pirlo și Totti, printre numele uriașe care vin să dea piept cu Mutu și prietenii

Golgheterul all-time al echipei naționale (la egalitate cu Gică Hagi, cu câte 35 de reușite), în prezent antrenor la echipa secundă a celor de la Al-Wahda, va beneficia de meciul de retragere la Cluj-Napoca, în cadrul partidei demonstrative de lux de la Sports Festival 2020. Italienii Andrea Pirlo și Francesco Totti, respectiv actualul antrenor al echipei naționale U-21, Mirel Rădoi sunt primele nume mari are și-au dat acceptul să vină la Cluj-Napoca.

„Cluj-Napoca este un oraș extraordinar, s-a schimbat foarte mult în bine, ceea ce mă bucură! (...) Un meci care îmi dă posibilitatea de a spune oamenilor un «mulțumesc» pentru acești ani petrecuți la echipa națională, pentru suportul lor. (...) Vrem să le dăm posibilitatea românilor să ia contact cu cei mai mari jucători ai lumii, suntem în discuții cu mulți jucători importanți. Deja avem unele confirmări, dar sunt unii fotbaliști care încă sunt în activitate, mai sunt 8-9 luni până la eveniment. (...) Avem și antrenorii! Am jucat la Inter, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina. Am de unde alege?”, a declarat „Briliantul”.


În privința zvonurilor despre venirea lui Zlatan Ibrahimovic, Mutu, fost coleg cu „Ibra” în vestiarul lui Juventus Torino, a decis să păstreze misterul. „Știți bine că Ibra a fost colegul meu de cameră un an și jumătate la Juventus, el este încă în activitate, dar suntem în discuții și cu el!”, a punctat fostul decar al Naționalei. Meciul demonstrativ va aduce însă la Cluj-Napoca atât foști jucători ai Generației de Aur, cât și componenți ai generației lui Mutu și Chivu. De altfel, fostul atacant de la Chelsea sau Fiorentina a comentat succint și actuala situație a echipei naționale.

„Echipa națională poate că duce lipsă de un lider, de un golgheter care să dea multe goluri, de un apărător de talia lui Cristi Chivu. Trebuie să avem răbdare, noi avem pretenția să avem jucători în fiecare generație precum Mutu, Chivu, Hagi sau Popescu. Suntem suporteri adevărați, nu de rezultat! (...) Nu vreau să dau nume, dar trebuie să-l poarte jucătorul care îl merită, prin goluri, prin prestații (n.red. cine să poarte numărul 10 la Națională)”, a punctat Adrian Mutu, care se va întâlni astăzi și cu studenții de la Universitatea „Babeș-Bolyai”.


„Nu vreau să fac o retragere obișnuită, vreau să transmit un mesaj către tinerii, copiii României. Sper să vină cât mai mulți iubitori ai fotbalului la stadion, noi vom face tot ce ne stă în putință să facem un show pe cinste, iar mesajul nostru pentru tineri să fie cât se poate de clar”, a precizat „Briliantul”, recunoscând că au fost discuții și cu Federația Română de Fotbal (FRF) privind un meci de retragere, însă a ales proiectul Sports Festival de la Cluj-Napoca pentru această ocazie.

„Condițiile de aici sunt extraordinare, doar pentru sala asta (n.red. de conferințe) aș veni! Lobonț cred că nu a avut noroc, dar a făcut o treabă bună. (...) E păcat să nu aveți și «U» acolo, este emblema orașului, să fie un derby între «U» și CFR” - Adrian Mutu, despre posibilitatea unei veniri pe banca Universității Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter