Sport

Cu Viitorul de la Ovidiu, ca în trecutul de la Glasgow! CFR-ul lui Petrescu, eșec usturător cu trupa lui Hagi după o primă repriză de coșmar

Viitorul Constanța s-a impus categoric, 3–1, în meciul cu CFR Cluj, unul încins, frumos, cu multe ocazii de ambele părți, însă în care „feroviarii” au contat cu adevărat abia în a doua parte a reprizei secunde.

Cu Viitorul de la Ovidiu, ca în trecutul de la Glasgow! CFR-ul lui Petrescu, eșec usturător cu trupa lui Hagi, sursă foto: captură TV DigiSport Cu Viitorul de la Ovidiu, ca în trecutul de la Glasgow! CFR-ul lui Petrescu, eșec usturător cu trupa lui Hagi, sursă foto: captură TV DigiSport

Rănite în orgoliu după înfrângerile cu CSU Craiova, 1-3, respectiv Celtic Glasgow, 0-2, Viitorul și CFR Cluj s-au întâlnit în derby-ul de clasament al primului eșalon. Cu doi antrenori reveniți cu poftă pe bancă în Liga 1 după suspendările ispășite, dintre Hagi și Petrescu doar primul a fost cel care a transmis aceeași sete de fotbal și elevilor săi. Mult mai bătăioși și ofensivi, „puștii Regelui” i-au surclasat la toate capitolele pe „feroviari”, inexistenți în prima parte a jocului de la Ovidiu.

Prima ocazie a partidei a fost semnată de Țîru, care a trimis cu capul în brațele lui Arlauskis o minge venită din partea dreaptă de la Houri. Replica oaspeților a fost una palidă, Traoré reluând pe lângă poartă o minge moale (`16). Apetitul ofensiv al dobrogenilor a fost concretizat, culmea, de jucătorii lui Petrescu. Rivaldinho a fost scăpat în banda dreaptă de atac, iar centrarea brazilianului a fost finalizată nefericit de Peteleu, care a pus latul la o minge sfârșită în plasa lui Arlauskis (`26).


La scurt timp, clujenii au marcat și în poarta corectă, însă reușita cu capul a lui Traoré a fost anulată pentru un offside mare al vârfului „feroviar”. Tabela avea să se schimbe însă din nou în favoarea gazdelor, la un șut senzațional al lui Cosmin Matei, care a prins o execuție splendidă, din drop, direct în vinclul unui Arlauskis neputincios (`36). Scorul putea căpăta proporții dezastruoase, însă De Nooijer a trimis milimetric pe lângă poartă, după o pasă fină cu călcâiul a lui Rivaldinho (`44).

Cu toate că Traoré a dat primele semne de revenire, lovitura sa de cap fiind parată cu greu de Căbuz (`47), coșmarul CFR-ului a continuat și după pauză. Găsit excelent la marginea careului clujean, Rivaldinho a trecut mingea din preluare printre picioarele lui Camora și l-a executat pe Arlauskis – tot printre picioare – pentru un 3-0 dur, dar complet meritat (`57)!


Nici norocul nu a fost de partea CFR-ului. Căbuz a păstrat intactă poarta la o dublă paradă în urma încercărilor lui Costache și Bordeianu (`66). Fostul goalkeeper al lui Hermannstadt a fost apoi protagonistul unei faze discutabile, în urma căreia Costache a scos un penalty, transformat ulterior de veteranul Culio (`76). La 1-3, „feroviarii” au început să forțeze revenirea, începând să-și creeze tot mai multe ocazii, nefinalizate însă. Găsit singur-singurel în centrul careului mic, Traoré, nejenat de nimeni, a ratat uluitor cea mai mare ocazie a meciului, trimițând pe lângă poartă cu capul (`88). Nici Păun n-a mai avut inspirația de la Giurgiu, șutând peste „transversală” din marginea careului (`90+1).

După 2-3 pe terenul Astrei, CFR Cluj a suferit astfel cea de-a doua înfrângere a sezonului, tot în deplasare și, culmea, tot pe o ploaie sâcâitoare, la fel ca în meciul eșuat de la Glasgow, pe fondul unui joc la fel de neconvingător. „Feroviarii” sunt egalați în clasament de Viitorul, ambele echipe având acum câte 24 de puncte, însă CFR rămâne momentan pe prima poziție grație golaverajului mai bun.


Viitorul Constanța 3–1 CFR 1907 Cluj (2–0)

Stadion: Central, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Ovidiu
Spectatori: 2.500
Marcatori: Peteleu ag. 26, Matei 36, Rivaldinho 57 / Culio pen. 76
Cartonașe galbene: Boboc 45, Țîru 70, Filip 75 / Cestor 8, Culio 69
Arbitri: George Găman (Craiova) – Daniel Mitruți (Craiova), Ciprian Danșa (Satu Mare) – Horia Mladinovici (București)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea), Valentin Mateescu (Ploiești)

Viitorul Constanța (4-3-3)
C. Căbuz – R. Boboc, B. Țîru (cpt.), S. Mladen, B. De Nooijer – C. Matei (S. Filip 52), A. Artean, L. Houri – G. Iancu (P. Iacob 83), Rivaldinho, G. Ganea (M. Dulca 55) / Antrenor: Gheorghe Hagi


CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis – M. Camora (cpt.), M. Cestor, P. Vinicius, I. Peteleu – J. Culio (C. Deac 81), O. Hoban (M. Pereira 60), C. Itu (M. Bordeianu 46) – A. Păun, L. Traoré, V. Costache / Antrenor: Dan Petrescu

CITEȘTE ȘI: O primă repriză execrabilă! Petrescu, după eșecul cu Viitorul: „Dacă stăm doar în avion!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter