Sport

Fără idei pe Celtic Park! CFR Cluj pierde în Scoția după un meci modest

CFR Cluj a pierdut cu 2-0 duelul cu Celtic Glasgow în etapa a 2-a din Grupa E din Europa League, într-o partidă în care elevii lui Dan Petrescu au fost depășiți clar.

Pe o ploaie tipic britanică, CFR Cluj nu a avut prea multe șanse în fața unei echipe extrem de motivate a celor de la Celtic Glasgow. Campionii României au fost dominați încă din startul jocului, iar Jullien a fost la un pas să deschidă scorul în minutul 11, atunci când a ratat două ocazii importante la câteva secunde distanță.

Celtic a dominat în continuare și avea să deschidă scorul în minutul 20 prin Edouard, cel care a finalizat o centrare venită excelent de la Boli-Bolingoli. Formația antrenată de Dan Petrescu a încercat să ofere o replică pe măsură și a marcat în minutul 26 prin Kevin Boli, dar fundașul francez s-a aflat într-o poziție de offside. Scoțienii au controlat jocul până la pauză creeând panică în defensivă la fiecare acțiune ofensivă.


CFR Cluj a fost net inferioară și în partea secundă lucru care s-a văzut cel mai bine la un contraatac de manual purtat de Mohamed Elyounoussi, cel care a recuperat la mijlocul terenului o minge din gheata lui Omrani și a ajuns să finalizeze o pasă excelentă venită de la Christie.

Dan Petrescu a încercat să schimbe prin introducerea lui Păun, dar fără mare succes. Scoțienii au fost mai periculoși pe contraatac și doar intervențiile lui Arlauskis au făcut ca tabela să rămână nemodificată la ocaziile lui Edouard sau Christie.


Celtic Glasgow este pe primul loc după succesul cu 2-0 în fața lui CFR Cluj, în timp ce trupa ardeleană este pe doi, la egalitate de puncte cu Lazio Roma. Italienii au câștigat cu 2-1 duelul cu Rennes după ce au fost conduși cu 1-0.

CFR Cluj  se va deplasa în weekend pe terenul celor de la Viitorul în Liga 1, în timp ce următorul meci în Europa League va fi pe 24 octombrie împotriva celor de la Rennes, în Gruia.


Echipele de start:

Celtic: 67. Fraser Forster - 2. Christopher Jullien, 33. Hatem Elhamed, 35. Kristoffer Ajer, 23. Boli Bolingoli - 8. Scott Brown (căpitan), 42. Callum McGregor, 49. James Forrest - 17. Ryan Christie, 22. Odsonne Edouard, 27. Mohamed Elyounoussi. Antrenor: Neil Lennon.


Rezerve: 1. Craig Gordon - 6. Nir Bitton, 11. Scott Sinclair, 13. Moritz Bauer, 15. Jonny Hayes, 18. Tom Rogic, 21. Olivier Ntcham.

CFR Cluj: 87. Giedrius Arlauskis - 16. Mateo Susic, 3. Andrei Burcă, 21. Kevin Boli, 45. Mario Camora (căpitan) - 37. Mihai Bordeianu, 6. Luis Aurelio, 8. Damjan Djokovic - 10. Ciprian Deac, 99. Mario Rondon, 9. Billel Omrani. Antrenor: Dan Petrescu.


Rezerve: 1. Jesus Fernandez - 7. Adrian Constantin Păun, 19. Juan Culio, 23. Cătălin Golofca, 28. Ovidiu Hoban, 77. Ionuţ Peteleu, 92. Mike Cestor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter