Sport

LPF a anunțat oficial introducerea sistemului VAR în Liga 1

Liga Profestionistă de Fotbal a anunțat că va introduce video arbitrajul din sezonul viitor.

Începând cu sezonul competițional 2020-2021, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la meciurile disputate în cadrul competiției Casa Liga I.

„În urma articolelor apărute de-a lungul timpului în mass-media, am constatat cu surprindere că publicul iubitor de fotbal nu este la curent cu demersurile întreprinse de LPF pentru implementarea sistemului de arbitraj video la meciurile de fotbal din cadrul competiției Liga I. 


Pentru corecta informare a publicului, inclusiv a unora dintre reprezentanții cluburilor membre, aducem la cunoștință faptul că încă de la implementarea arbitrajului video în campionatele disputate in vestul Europei am întreprins demersuri pentru implementarea acestui sistem la nivelul competiției. 

În acest sens am inițiat contacte atât cu furnizorii interni și externi de soluții tehnice pentru arbitrajul video, cât și cu FIFA și FRF, responsabil pentru asigurarea specializării arbitrilor pentru acest sistem de arbitraj”, se arată în comunicatul LPF.


Arbitrajul video a fost cerut cu insistență de oficialii mai multor cluburi din Liga 1 după ce decizile brigăzilor de arbitraj au influențaț rezultatulor unor partide.

Etichete: var liga 1 lpf
abonare newsletter