Sport

Trei puncte nesperate! "U"Cluj a câștigat "la masa verde" cu Dunărea Călărași

Universitatea Cluj a câștigat cu 3-0 "la masa verde" duelul cu Dunărea Călărași din etapa 7 din Liga a 2-a.

UPDATE: În urma solicitărilor Monitorul de Cluj, Federația Română de Fotbal a venit cu precizări:"Comisia de Disciplină și Etică a FRF a admis sesizarea clubului Universitatea Cluj. În baza art. 83/10/1 din RD cu aplicarea art.34 din RD clubul AFC Dunărea Călărași 2005 se sancționează cu forfait (3-0 în favoarea clubului  AS FC Universitatea Cluj) și i se aplică o penalitate sportivă de 850."

Universitatea Cluj a contestat la acest meci dreptul de joc al jucătorului Robert Florin Boboc, cel care era în mod normal suspendat pentru meciul cu trupa clujeană.


Conform regulamentului,  în art. 83/10/1 se precizează: "Folosirea într-un joc oficial a unui jucător aflat în stare de suspendare sau fără drept de joc se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait. Abaterile privind folosirea neregulamentară a jucătorilor extracomunitari și a jucătorilor aflaţi în stare de suspendare, pentru cumul de cartonaşe galbene sau pentru eliminări (cartonaşe roşii) se urmăresc din oficiu la sesizarea departamentului activități sportive/competiții al FRF/LPF/AJF", scrie în regulamentul FRF.

 


Formația clujeană a pierdut cu 3-2 pe teren, însă în urma unei hotărâri luate de Federația Română de Fotbal victoria a revenit formației clujene. Momentan, Federația Română de Fotbal nu a făcut un anunțt oficial, dar scorul partidei a fost modificat deja în clasament și în etapa respectivă.

Adrian Falub, managerul Universității Cluj, nu a vrut să comenteze decizia FRF până în momentul anunțului oficial. Falub a dat de înțeles că au fost anumite probleme la partida respectivă și victoria  "la masa verde" revine trupei ardelene.


Universitatea Cluj acumulează 9 puncte prin succesul cu Dunărea Călărași și urcă pe locul 12 în clasament și va ieși astfel din zona locurilor retrogradabile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter