Sport

Dan Petrescu a prefaţat meciul cu Lazio din Europa League:"Culio şi Traore vor fi în lot. Rondon şi Perreira sunt accidentaţi"

CFR Cluj va juca joi, de la ora 19 :55, împotriva celor de la Lazio Roma în primul meci din grupele Europa League.

Trupa pregătită de Dan Petrescu se pregătește de un duel  de foc cu formația italiană, însă Dan Petrescu se confruntă în continuare cu probleme medicale. Tehnicianul trupei din Gruia nu se va putea baza la acest meci pe Michael Pereira și Mario Rondon, ambii având probleme medicale.

Dan Petrescu se bucură însă de revenirea lui Juan Emmanuel Culio, mijlocașul care a lipsit echipei în ultima perioadă.


”Mi-aș fi dorit să avem mai mulți jucători pe lista UEFA, dar ne vom descurca şi cu cei 19 jucători de câmp. Culio și Traore vor face parte din lotul pentru meciul de mâine. Din păcate, Rondon și Perreira nu vor face parte din lotul pentru mâine din cauza unor probleme medicale. ”, a spus Dan Petrescu despre lotul de jucători care va apărea în meciul cu Lazio.

Tehnicianul celor de la CFR Cluj a fost extrem de supărat pe faptul că Federaţia Română de Fotbal nu a vrut să amâne meciul din Cupa României de săptămâna viitoare cu FC Botoşani.


”Nu primim ajutor din partea Federației. Nu am primit ajutor din partea lor niciodat în acest sezon. Echipele din Olanda, Kazakhstan sau Cehia şi-au amânat din meciuri când au jucat în cupele europene, doar la noi nu se poate. Știm că vor fi 6 meciuri în 20 de ani, dar asta e situația și trebuie să respectăm decizile.  Cred că meritam mai mult înțelegere și respect din partea României. ”, a comentat Petrescu decizia.

Lazio Roma a început excelent sezonul din Serie A şi a câştigat cu 3-0 pe terenul celor de la Sampdoria după care a remizat, 1-1, în derbyul cu AS Roma. Trupa antrenată de Simone Inzaghi a pierdut cu 2-1 în ultima rundă din Serie A contra celor de la Spal după ce au condus cu 1-0.


În ciuda faptului că formaţia romană a scos doar un punct din ultimele două meciuri, Petrescu este de părere că rămâne o echipă puternică care merita nouă puncte în primele trei etape.

”Lazio a făcut un meci foarte bun în etapa precedentă cu Spal. Meritau să câștige în opinia mea, dar au căzut din punct de vedere fizic. Este o echipă care merită să aibă 9 puncte în primele trei etape din Serie A. ”, a declarat antrenorul clujenilor.


Andrei Burcă, fundaşul central al lui CFR Cluj, a vorbit şi el despre duelul cu Lazio din Europa League, dar şi despre concurenţa din lot pentru postul de fundaş central.

”Suntem foarte mulți pe acest post. Cred că ne face bine această concurență că ne face foarte bine. În legătură cu meciul de mâine cred că nu mai este nimic de spus. Este un club mare și sper că ne vom autodepăși la acest meci. Sper să facem un meci mare și să facem țara mândră. E o grupă foarte dificilă. Sunt echipe cu pretenții care vor să meargă mai departe. Celtic și-a dorit foarte mult să ajungă în Champions League, dar noi am reușit să îi eliminăm. Lazio își dorește foarte mult să câștige întrecerea pentru a ajunge mai ușor în Champions League.  Rennes este o echipă foarte bună care a bătut PSG în prima etapă din campionat şi asta spune multe. ”, a spus fotbalistul clujenilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter