monitorulcj.ro Menu
Sport

U-Banca Transilvania, aproape de o victorie în fața lui Fenerbahçe - FOTO

U-Banca Transilvania nu s-a predat ușor în fața celor de la Fenerbahçe Beko Istanbul. În al doilea joc al zilei la League of the 4, formația din Cluj a fost depășită de fosta câștigătoare a Euroligii cu scorul de 67-66.

Paul Gheorgheci/monitorulcj.ro

Gazdele au început cu o formulă alcătuită din Patrick Richard, Artis Ate, Andrei Calnicenco, Donatas Tarolis și Darko Planinić. De partea cealaltă, cu excepția lui Jan Vesely și a sportivilor angrenați la FIBA World Cup, Fenerbahçe a utilizat cei mai importanți jucători. Drept dovadă, turcii au trimis pe teren nume precum Ali Muhammed, Nikola Kalinić, Derrick Williams sau Joffrey Lauvergne.

Darko Planinić a înscris primul coș al clujenilor, iar combatantele s-au tatonat în debutul partidei. U-Banca Transilvania a avut energie și a demonstrat spirit de luptă, în special sub panou. Andrei Calnicenco a fost găsit adesea perfect în spatele semicercului și a pedepsit defensiva adversarilor. La rândul său, Patrick Richard s-a remarcat cu un slam-dunk izbutit pe contraatac. Astfel, sportivii clujeni au încheiat sfertul inaugural la conducere, 15-13.


În actul secund, Fenerbahçe a oferit o evoluție mai precisă. Derrick Williams a furnizat puncte, pe când Lauvergne a impresionat în spațiul de trei secunde. Gruparea lui Obradović s-a instalat la conducere și a intrat la cabine sub adăpostul a patru lungimi, 34-38.

La pauza confruntării, cei de la SportsFesival i-au dedicat un moment special lui Aleksandar Rašić, care a primit ropote de aplauze din partea publicului prezent la BTarena.


Jucătorii U-BT au ieșit de la vestiare montați, Kerron Johnson remarcându-se prin acțiuni inspirate. Turcii au răspuns prin fundașul Muhammed, distanțându-se la 51-43. Donatas Tarolis a sunat trezirea la U-Banca Transilvania, limitând scorul la 53-56.

În cele din urmă am și preluat conducerea, 57-56, după un coș al căpitanului Darko Planinić. Deși publicul ne-a împins de la spate, experiența și-a spus cuvântul în favoarea lui Fenerbahçe. Am avut victoria în mâini pe final, dar aruncarea lui Darko Planinić a fost blocată în ultima secundă.


Patrick Richard a fost cel mai bun marcator, prin cele 15 puncte. Americanul a mai strâns 2 pase decisive și o recuperare. Kerron Johnson a totalizat 12 puncte, 3 recuperări și tot atâtea pase decisive. Darko Planinić a terminat disputa cu 11 puncte, 5 recuperări și un assist, în timp ce Donatas Tarolis și-a trecut în cont 9 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

De partea cealaltă, Derrick Williams și-a condus formația spre victorie prin cele 14 puncte și 7 recuperări.


 Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania: "Din păcate, nu am reușit să câștigăm acest meci. Ne doream să îl câștigăm. Domnul Vujošević ne-a spus în vestiar că nu trebuie să fim mulțumiți cu acest rezultat și cu faptul că am pierdut numai la un punct partida cu Fenerbahçe. Trebuie să vedem ce puteam face mai bine ca să câștigăm partida. Am avut o ultimă aruncare, nu știu dacă a fost valabil coșul. Nu are importanță acum. Un lucru pozitiv este numărul recuperărilor. Am câștigat bătălia cu niște adversari extraordinar de puternici. Începem să devenim o echipă unită, se vede chimia de la o zi la alta. Johnson s-a acomodat destul de bine, ținând cont că a sosit în Cluj-Napoca doar luni. Vom da tot ce avem mai bun pentru a câștiga duelul cu Mornar Bar."

"Îi felicităm pe cei de la Fenerbahçe pentru victorie. Știam împotriva cui jucăm, așa că ne-am pregătit intens. Toți am fost gata să îi înfruntăm. Ne-am luptat nebunește să îi învingem. Din păcate, am pierdut câteva mingi ușoare. Vom lucra la acest aspect și văd un potențial ridicat la echipa noastră. Sunt convins că rezultatele vor veni. M-am simțit foarte bine la primul meci și m-am bucurat că a venit lume multă să ne vadă. Chiar și acum, la minute bune de la finalul jocului, pot să spun că am pielea de găină", a declarat Artis Ate, U-Banca Transilvania.


Ca urmare a rezultatului de sâmbătă seara, U-Banca Transilvania își va măsura forțele cu Mornar Bar în finala mică a League of the 4. Încleștarea va avea loc duminică, la BTarena, cu începere de la ora 18.00.