Sport

Păun, Vâtcă și Dan Petrescu au fost chemați la Comisia de Disciplină

Adrian Păun, Cosmin Vâtcă și Dan Petrescu vor fi judecați de Comisia de Disciplină pentru faptele comise în timpul și la finalul meciului cu Astra Giurgiu.

Fotbalul românesc a fost marcat toată săptămâna de scandalul care s-a petrecut la partida Astra Giurgiu – CFR Cluj 3-2 de la finalul săptămânii trecute. Cosmin Vâtcă, Mario Camora și Dan Petrescu au fost eliminați și vor lipsi cel puțin două partide în Liga 1, în timp ce Adrian Păun ar putea primi și el o suspendare drastică după ce a adresat cuvinte jignitoare brigăzii de arbitri la finalul meciului.

Adrian Păun este acuzat că l-a înjurat grosolan pe Marius Nicoară, arbitrul asistent al brigăzii conduse de Sebastian Colțescu.


“Jucătorul echipei clujene Adrian Păun i-a așteptat pe tuneul de la vestiare pe cei din brigadă. În momentul în care cei trei au ajuns în dreptul lui a început să îi înjure. Arbitrul Marius Nicoară, din Drobeta - Turnu Severin, a fost înjurat de morți de acesta, pe ceilalți i-a făcut hoți și a folosit alte apelative greu de reprodus la adresa acestora”, a declarat un membru al Comisiei, pentru GSP.

Comisia de Disciplină a amânat temporar audierile din cauza partidei dintre echipele naționale ale României și Spaniei din cadrul calificărilor la Campionatul European 2020. Soarta celor patru va fi judecată pe 11 septembrie, atunci când la Comisia de Disciplină va fi chemat și Ioan Ivașcu, juristul clubului. Oficialul clubului din Gruia a avut și el un conflict dur cu brigada de arbitri și a fost acuzat că i-a îmbrâncit pe Sebastian Colțescu și colegii săi.


Mario Camora, căpitanul celor de la CFR, va primi cel mai mai probabil doar două etape de suspendare, deoarece a fost eliminat fără să încalce grav legile jocului. Dan Petrescu ar putea să fie judecat aspru de Comisia de Disciplină și riscă să stea în tribune între 3 și 5 etape după ce l-a înjurat secunde bune pe Sebastian Colțescu.

Cosmin Vâtcă a văzut cartonașul roșu direct pentru că l-a lovit intenționat cu pumnul pe Radunovic de la Astra Giurgiu. Portarul clujenilor a fost sancționat și cu lovitură de la 11 metri, deoarece contactul a avut loc în suprafața de pedeapsă.


Goalkeeper-ul clujenilor s-a apărat la finalul meciului și a pus totul pe seama arbitrilor, dar cel mai probabil va absenta și el aproximativ 3-4 partide.

"Acum e normal că deranjăm, echipa e campioană, joacă în Europa și o face foarte bine. Probabil este o ușoară invidie.  Foarte multe nu sunt de spus. Probabil dacă urmăriți de la începutul meciului, nu vreau să vorbesc urât de arbitraj, dar parcă astăzi puțin a fost așa, într-o direcție, orice decizie, probabil că ne-a provocat", a spus Vâtcă.


Eliminările și posibilele suspendări ale  celor implicați  i-ar putea costa scump pe cei de la CFR Cluj. Campionii României vor juca în etapa următoare cu FC Voluntari, iar peste două etape se vor duela cu rivala FCSB. Fără Dan Petrescu, Camora sau Adrian Păun trupa din București va beneficia de un avantaj extrem de important.

Ultimele Stiri
abonare newsletter