Sport

Hagi surpinde după scandalul de la meciul Astra - CFR 3-2: "Poate nu-l mai vedeţi la CFR în următorul meci"

Gică Hagi i-a luat apărarea lui Dan Petrescu la conferinţa de presă de după meciul dintre FCSB şi Viitorul din etapa a 8-a în Liga 1.

FCSB a câştigat cu 2-1 duelul cu FC Viitorul în etapa a 8-a din Liga 1, însă Gheorghe Hagi a surprins pe toată lumea la conferinţa de presă când a început să vorbească despre incidentele care au avut loc la partida Astra Giurgiu - CFR Cluj 3-2. "Regele" a dat de înţeles că este probabil ca Dan Petrescu să o părăsească pe CFR Cluj în următoarea perioadă şi a cerut mai mult respect pentru antrenori şi jucători.

"Respectaţi-l mai mult pe Dan Petrescu! Atât vă zic. Şi eu pot să greşesc, şi tu poţi să greşeşti, oricare. Dar cred că şi puţin influenţat de tot ce vede la noi. Eu îl cunosc bine. Un om ca Dan Petrescu, ce s-a dedicat meseriei, merită mai mult respect din partea oricărui ziarist.", a spus Hagi.


Antrenorul-conducător de la Viitorul a dat de înţeles că are informaţii cu privire la o posibilă plecare a lui Dan Petrescu de la CFR Cluj după problemele apărute în meciul de la Giurgiu:

"Vom vedea dacă o să îl mai vedeţi la următorul meci la CFR, poate nu îl mai vedeţi şi poate pleacă. E posibil, aşa o să plecăm cu toţii. Cred că asta e prima soluţie sau singura care o să ne rămână şi nouă. Toţi oamenii valoroşi să plece din ţară. Sentimentul meu ăsta a fost când l-am văzut aseară. Şi mi-a părut rău. Cu el, duelurile erau mai bune, mai frumoase în campionatul românesc. Fără el, o să fim mai săraci" , a spus Gheorghe Hagi.


CFR Cluj a pierdut în această etapă cu 3-2 pe terenul celor de la Astra Giurgiu după un meci în care Dan Petrescu a fost eliminat de arbitrul Sebastian Colţescu. Campionii României i-au pierdut la partida respectivă şi pe Cosmin Vâtcă, dar şi pe căpitanul Mario Camora, amândoi fiind eliminaţi de centralul jocului. Dan Petrescu a plecat direct la cabine după cartonaşul roşu arătat de arbitrul central la finalul jocului, iar Marius Bilaşco a confirmat după fluierul de final că fostul internaţional român nu s-a simţit bine şi a preferat să stea departe de echipă în repriza secundă.

Oficialii din Gruia au fost extrem de supăraţi la finalul jocului pentru modul în care a arbitrat Sebastian Colţescu meciul de la Giurgiu şi au anunţat că vor face o cerere specială prin care acest arbitru să nu mai conducă vreun meci al lui CFR Cluj.


Sebastian Colțescu este unul dintre cei mai severi arbitri din fotbalul românesc, după cum o arată statisticile ultimelor 10 stagiuni. Odată cu cele 2 cartonașe roșii dictate la meciul de la Giurgiu, dintre CFR și Astra, Colțescu a ajuns la 105 eliminări. Și la capitolul lovituri de la 11 metri centralul craiovean este mai mult decât generos. 90 de penalty-uri, în 184 de meciuri conduse, ultimele două chiar în meciul de sâmbătă seară, unde Astra a beneficiat de două lovituri de pedeapsă.

abonare newsletter