Sport

Nandor Kuti și Rolland Torok, implicați într-un scandal monstru cu Federația Română de Baschet

Nandor Kuti, actualul jucător de la U-Banca Transilvania Cluj, și Rolland Torok, fostul jucător al trupei clujene, sunt implicați într-un scandal monstru cu Federația Română de Baschet.

Echipa națională masculină a României s-a reunit pe 21 iulie pentru meciurile din precalificările pentru EuroBasket 2021, dar Nandor Kuti și Roland Torok, jucător la CSU Sibiu, au absentat din lotul lui Tudor Costescu.

Nandor Kuti a afirmat că nu poate veni la meciurile din precalificări pentru că este accidentat, în timp ce Rolland Torok i-a anunțat pe cei de la lot că va întârzia o zi și jumătate pentru că este obligat să facă recepția lucrărilor de finisare pentru apartamentul proaspăt achiziționat. Tudor Costescu a renunțat la serviciile celor doi baschetbaliști și a cerut suspendarea lor.


Comisia de Disciplină a analizat situația celor doi jucători care au absentat la reunirea lotului național și a dat următorul verdict. 1. Cazurile sportivilor Nandor Kuti si Rolland Torok, care nu s-au prezentat la data convocarii la echipa nationala de seniori.

În cazul Rolland Torok, Comisia de Disciplină a analizat toate adresele și documentele depuse la dosar și decide, in conformitate cu art. 16.7 si 16.8 din RGOC, cu unanimitate de voturi, urmatoarele:


- suspendarea de 4 luni, incepand de la data inceperii sezonului competitional 2019-2020 (aplicabila doar in competitiile organizate de FRB).

În cazul Nandor Kuti, Comisia de Disciplina a analizat toate adresele și documentele depuse la dosar, inclusiv cele medicale (din partea sportivului si a U-BT Cluj-Napoca, rapoarte ale antrenorului Tudor Costescu si Departamentului Tehnic FRB, precum și documente medicale eliberate in 21.06.2019 si 29.07.2019, prin care se arată că sportivul are probleme medicale serioase), și decide cu majoritate de voturi (2 voturi pentru si 1 vot impotriva) urmatoarele:


- sportivul Nandor Kuti nu va fi sancționat deoarece a avut motive medicale pentru neprezentarea la data convocării la acțiunea echipei naționale de seniori.

Selecționerul României este supărat pe decizia Comisie de Disciplină și este de părere că accidentarea lui Nandor Kuti este una inventată acuzându-l pe jucătorul de la U-BT că a participat la un turneu de 3X3 în această vară.


„Nu vreau să discut succesiunea apariției actelor medicale în cazul lui Kuti. Nu e relevant, decât poate pentru juriști. Primele discuții ale mele cu el, Kuti era disponibil din punct de vedere medical. Știu că această afecțiune medicală l-a afectat și pe parcursul sezonului trecut și am confirmarea faptului că a avut dureri și a jucat cu aceste dureri. Știu, pe de altă parte, că pe parcursul verii a participat la concursuri de 3×3. Mai știu că diagnosticul final de fractură de stres a fost înaintat Federației Române de Baschet pe data de 27 iulie.", a spus Tudor Costescu.

În opinia selecționerului României, Nandor Kuti ar fi trebuit și el să fie suspendat precum Rolland Torok.


"Prin urmare, nu sunt eu cel care judecă și nici nu-mi doresc acest lucru, dar pentru mine aceste semnale, această succesiune, nu au fost cele mai fericite. Eu consider că ambii jucători ar fi trebuit judecați cu aceeași măsură, în sensul că unul dintre ei nu s-a prezentat fără să menționeze cauze medicale, celălalt tot nu s-a prezentat în contextul regulamentului, deoarece trebuia să vină să facă verificarea. Afecțiunea lui Kuti a fost depistată în data de 25 sau 28 iunie, prima dată când a fost diagnosticat cu fractură de stres. Dacă afecțiunea lui era tratată din ziua imediat următoare avea exact patru săptămâni la dispoziție, perioadă în care conform actelor și recomandărilor medicale ar fi putut să se refacă. Asta înseamnă că pe 21 iulie, la data intrării în cantonament, ar fi putut începe cu refacere și pe data de 7 august, la primul meci oficial, ar fi fost apt.”, a declarat Tudor Costescu pentru 24secunde.ro

Etichete: nandor kuti
Ultimele Stiri
abonare newsletter