Sport

Clujul dă ora exactă în fotbalul românesc! Jucătorii clujeni au cules laurii la Gala AFAN

Cei mai buni protagoniști ai sezonului 2018-2019 din fotbalul românesc au fost premiați în cadrul Galei Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), eveniment care a avut loc, marţi seara, la Salonul „Le Chateau” din Capitală.

Clujul dă ora exactă în fotbalul românesc! Jucătorii clujeni au cules laurii la Gala AFAN Clujul dă ora exactă în fotbalul românesc! Jucătorii clujeni au cules laurii la Gala AFAN

George Ţucudean, golgheterul celor de la CFR Cluj a fost desemnat jucătorul sezonului, după ce atacantul arădean și-a asigurat titlul de cel mai bun marcator în Liga 1, cu 18 reușite. De asemenea, Dorin Goga, veteranul Universității Cluj a fost ales cel mai bun jucător al ligii secunde. Nu în ultimul rând, Teodora Meluță, frumoasa sportivă a campioanelor de la Olimpia Cluj, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a sezonului trecut.

Conform sindicatului fotbaliştilor, în cel mai bun „11” al sezonului 2018-2019 s-au „infiltrat” nu mai puțin de trei jucători de la CFR Cluj. Așa arată formația stagiunii anterioare: Mirko Pigliacelli – Romario Benzar, Mario Camora, Paulo Vinicius, Bogdan Planic, Alexandru Cicâldău, Ianis Hagi, Dan Nistor, Dennis Man, George Ţucudean, Harlem Gnohere.


În cadrul Galei AFAN au mai fost acordate următoarele premii:

– cel mai bun jucător U21: Ianis Hagi


– cel mai bun jucător străin: Harlem Gnohere

– cel mai bun antrenor din Liga I și cel mai bun conducător: Gheorghe Hagi


– cel mai bun antrenor din Liga a II-a: Viorel Moldovan

– cel mai bun jucător de futsal: Alvaro de Luis Yubero


– cel mai bun arbitru: István Kovács

– premiu pentru întreaga carieră fotbalistică: Răzvan Raţ și Daniel Niculae


– premiu de excelenţă: echipa naţională de tineret a României (Mirel Rădoi)

Premiile din cadrul Galei AFAN, aflată la a şasea ediţie, au fost acordate în urma voturilor a aproximativ 1.000 de jucători şi antrenori din primele trei eşaloane. La eveniment au participat, printre alţii, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, noul director sportiv al clubului FCSB, Narcis Răducan sau directorul de scouting al grupării Viitorul Constanța, George Ogăraru.

abonare newsletter