Sport

„Multe greșeli, o brambureală totală!” Cristi Dulca descrie haosul „portughez” din debutul dezamăgitor de sezon de la „U” Cluj

După o victorie la scor de neprezentare împotriva struțo-cămilei Viitorul Pandurii Tg. Jiu, 3-0, succes ce părea să facă uitată înfrângerea de pe terenul nou-promovatei CSM Reșița, 0-2, „U” Cluj a continuat cât se poate de prost noul sezon din liga secundă, cedând și pe terenul „Campionilor” FC Argeș, scor 0-1.

„Multe greșeli, o brambureală totală!” Cristi Dulca descrie haosul „portughez” din debutul dezamăgitor de sezon de la „U” Cluj „Multe greșeli, o brambureală totală!” Cristi Dulca descrie haosul „portughez” din debutul dezamăgitor de sezon de la „U” Cluj

„Studenții” au rămas cu doar 3 puncte după deplasarea din Trivale, clasându-se momentan abia pe locul 12 din cele 20 de echipe care se luptă pentru promovare în poate cel mai interesant sezon de Liga a 2-a. Desigur, este mult prea devreme să tragem concluzii, campionatul este lung, sunt multe puncte în joc, dar modul în care a luat startul clubul studențesc ar trebui să tragă un semnal de alarmă conducerii clujene. De altfel, potrivit presei locale, o conducere aflată într-un conflict intern mocnit și schimbată doar parțial după ratarea promovării în primul eșalon.

„Din păcate, am primit acel gol foarte repede în debutul reprizei a doua, un pic am fost bulversaţi, trebuia să schimbăm. Am încercat să jucăm cu Gavra şi cu Goga vârfuri împinse, iar pe final a fost o brambureală totală. Multe greşeli, ceea ce, din punctul meu de vedere, e inexplicabil. Florescu a alergat foarte mult, Goga a fost, cam toată partida, singur în avanposturi şi i-am cerut să stea şi să penduleze între fundaşii centrali. Am alergat mult!”, a încercat să explice Cristi Dulca, la finalul jocului de la Pitești, înfrângerea cu argeșenii.


Infuzia de portughezi, experiment ratat?

După ce Bogdan Lobonț și staff-ul său au eșuat în îndeplinirea obiectivului mult dorit de întreaga suflare studențească, lotul „șepcilor roșii” a suferit modificări din temelii. În locul veteranilor Tavi Abrudan și Gabi Giurgiu, retrași din activitate, și a clujeanului get-beget Iuliu Hațiegan, ajuns ulterior titular la revelația debutului de sezon în Liga 1, Politehnica Iași, pe Cluj Arena a sosit o întreagă colonie de portughezi. Metoda care a funcționat fructuos la marea rivală din Gruia pare să fie, cel puțin momentan, un eșec în curtea „studenților”, niciunul dintre lusitanii aduși pe malul Someșului Mic nefiind vreun real câștig pentru „U”.

José Costa, Carlos Silveira da Graça „Kay”, Hugo Firmino, André Ceitil, Pedro Mendes, Inacio Miguel şi Rafa Miranda sunt jucătorii pe care clujenii i-au adus, în această vară, la propunerea unor foști jucători cu un CV stufos, actuali agenți FIFA. Fernando Meira, fost internațional portughez crescut de Vitória Guimarães, devenit, mai târziu, campion în Germania cu VFB Stuttgart (2006-2007) și campion în Rusia cu Zenit Sankt Petersburg (2010), este în relații bune cu noul team-manager al „studenților”, Octavian Moraru, și susține cu tărie că, în pofida startului ratat, „U” va face un sezon foarte bun.


„Presiunea există şi dacă eram orice echipă, ea trebuie să existe, să câştigi mecuri. Nu ne putem obişnui să pierdem... le-am şi spus în vestiar că nu se poate să tratăm anumite faze, anumiţi jucători să facă aşa mari greşeli personale, pentru că ne antrenăm bine, avem cele mai bune condiţii şi nu merităm să jucăm aşa. Pentru unii jucători e nepermis!” – Cristi Dulca, antrenor „U” Cluj

„Trebuie să aveţi răbdare!”

Prezent la confruntarea din Trivale, Fernando Meira a fost însoțit la Pitești de alți doi agenți portughezi, Pedro Mendes și Nuno Assis, ambii foști internaționali. Primul, câștigător al Ligii Campionilor cu Porto (2004), dar și campion al Portugaliei cu „dragonii” (2004), respectiv al Scoției în culorile lui Celtic Glasgow (2009), al doilea, campion cu Benfica Lisabona, în 2005. Toți trei au asistat la un nou meci cu multă suferință pentru elevii lui Cristi Dulca, care nu pare a reuși să scoată echipa din pasa proastă după eșecul lamentabil din vară. Semn îngrijorător este faptul că, deși s-a încercat o reîmprospățire a lotului, simpaticul tehnician a pomenit din nou doar de veteranii Goga, Florescu și Gavra, cei care par să ducă în continuare greul la „U”.


„Trebuie să aveţi răbdare! Este foarte greu ca într-un timp foarte scurt să asamblezi o echipă, un sistem de joc. Ai nevoie de 5-6 meciuri, de calm, de încredere, de entuziasm. Au venit jucători de foarte bună calitate, mult peste nivelul la care joacă, dar fără încredere şi susţinere e greu pentru oricine să îşi arate adevărata valoare. Ştiu că sunt suporteri foarte inimoşi, pasionaţi şi doar dacă vor fi alături de echipă veţi ajunge departe. Clubul are tot ce îi trebuie: calitate, valoare, suporteri. Mai trebuie răbdare, entuziasm şi încredere”, a declarat Fernando Meira pentru site-ul oficial al „șepcilor roșii”.

Până una alta, pentru Universitatea Cluj urmează un nou examen dificil în acest debut de sezon. Va întâlni, duminică după-masă, nou-promovata SCM Gloria Buzău, echipă care a pornit ca din pușcă în Liga a 2-a, cu trei victorii din tot atâtea partide. Ba mai mult decât atât, continuatoarea fostei Glorii a zdrobit Sportul Snagov în ultima etapă cu un neverosimil 7-0, semn clar pentru „studenți” că nu este de glumit cu buzoienii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter