Sport

Dan Petrescu, supărat după remiza cu Sepsi: „Așa mi s-a dus vestea!” / Din nou decisiv, Adiță Păun este cerut la Națională

„Echipa B” a CFR-ului a reușit o remiză, 1-1, pe terenul covăsnenilor de la Sepsi Sf. Gheorghe, gândurile lui Dan Petrescu fiind mai degrabă la meciul crucial de marți cu Slavia Praga.

Dan Petrescu, supărat după remiza cu Sepsi: „Așa mi s-a dus vestea!” / Din nou decisiv, Adiță Păun este cerut la Națională, foto arhivă telekomsport.ro Dan Petrescu, supărat după remiza cu Sepsi: „Așa mi s-a dus vestea!” / Din nou decisiv, Adiță Păun este cerut la Națională, foto arhivă telekomsport.ro

Fără Camora, Deac, Vinicius, Arlauskis sau Omrani în lot, „feroviarii” au deschis rapid scorul la Sfântu Gheorghe, Adiță Păun reușind să marcheze superb, cu un șut sănătos din cădere, continuând astfel seria evoluțiilor bune din ultima vreme. În cele cinci meciuri de Liga 1 disputate până acum, mijlocașul de 24 de ani a marcat trei goluri, reușind alte două pase decisive. De altfel, imediat după fluierul final al „centralului” István Kovács, Dan Petrescu a avut un mesaj pentru selecționerul Cosmin Contra cu privire la debutul excelent de sezon al lui Adiță.

Păun joacă foarte bine! Cred că selecționerul ar trebui să aibă ochi și pentru el. A jucat foarte bine, probabil va intra și cu Slavia și cred că ar merita să fie la națională, în momentul ăsta e într-o formă senzațională”, a punctat Petrescu, la flash-interviul de la finalul disputei de sâmbătă seară. Cu toate acestea, „Bursucul” a avut și nemulțumirile sale, echipa sa fiind egalată în urma unei lovituri libere oferită cadou de Valentin Costache și transformată cu siguranță de costaricanul Dylan Flores, care l-a prins pe picior greșit pe veteranul Vâtcă.


„Știam că va fi greu după meciul cu Celtic, dar, judecând după joc, am fi meritat victoria, ei au înscris la singura lor ocazie. Îmi pare rău pentru băieții mei, dar e greu să câștigi la Sfântu Gheorghe. Oricum, sunt mândru de ei, merită să poarte acest tricou. Nu e ușor să stai să-i urmărești pe cei care joacă în Europa, iar apoi să intri și să joci în campionat. Am primit un gol ușor, e o lege în fotbal, nu ai voie să primești gol la colțul scurt! M-am supărat foarte tare, pentru că eu cred că puteam să evităm acel gol. Orice gol iau, mă deranjează, așa mi s-a dus vestea. Îmi pare rău pentru Costache, a greșit, a pierdut mingea, dar a avut alte două ocazii în repriza secundă”, a explicat tehnicianul campioanei.

„Nu putem juca în Champions League fără să luăm campionatul!”

Dezamăgit de rezultatul de pe terenul lui Sepsi, veteranul Ovidiu Hoban (36 de ani) a tras un semnal de alarmă colegilor săi din vestiar. Fundașul campioanei susține că CFR merita victoria la Sf. Gheorghe, declarând că nu doar Cosmin Vâtcă (37 de ani), cel care a greșit la golul gazdelor, ci întreaga echipă este vinovată de remiza „cât o înfrângere” cu formația covăsneană. De altfel, duelul de sâmbătă seară a fost prima confruntare dintre cele două tabere din totalul de 8 bifate până în prezent care nu s-a terminat cu victoria „feroviarilor”.


„Toți suferim, nu contează cine greşeşte. Cred că meritam victoria, dar asta este, Sepsi e o echipă foarte bună, incomodă, din păcate nu am ştiut noi să gestionăm momentul. Mergem înainte, e o remiză, mai punem un punct în clasament. Sunt neînvinşi, merită pentru că au o echipă foarte organizată. Le urez baftă şi noi să avem baftă marţi! Deloc nu ne-am gândit la meciul cu Slavia, am avut alt meci, trebuie să o luăm pas cu pas. Fără să câştigăm campionatul, nu putem juca în Champions League, aşa că ne-am gândit în primul rând la această partidă”, a precizat Hoban.

Nemulțumit că echipa sa este nevoită să treacă de încă o „dublă” de foc pentru a ajunge, în sfârșit, în grupele celei mai tari competiții intercluburi din lume, Dan Petrescu a afirmat că, în opinia sa, sistemul UEFA ar trebui schimbat. Nu i-a rămas dator nici bunului său prieten Gică Hagi, cel care s-a arătat deranjat de faptul că CFR Cluj este interesată de împrumutul lui Andrei Ciobanu, mijlocașul rivalilor de la Viitorul Constanța. „Dacă vreau jucători de la Hagi, e supărat, dacă nu vreu jucători de la el, tot e supărat. El e «Regele», are numărul meu, să mă sune să vorbim!”, a punctat „Bursucul”.


„Nu aş spune că aş da campionatul pentru o calificare în grupele Champions League. Îmi doresc şi campionatul, şi grupele! Slavia e o echipă puternică, peste noi, dar noi ne-am autodepăşit în trei duble, trebuie să mai facem încă o dată asta. Mi se pare exagerat să ai patru duble ca să ajungi în grupele Ligii, e incredibil că trebuie să treci de patru echipe ca să ajungi în grupele Champions League. Acest sistem ar trebui să fie revizuit!”, a tunat fostul internațional român.

abonare newsletter