monitorulcj.ro Menu
Sport

Bodyguardul din Cluj care a ajuns noua stea a internetului, fără ca românii să ştie de el

Un român de 40 de ani care lucrează ca bodyguard în Cluj a ajuns, fără să vrea, noua senzație a internetului.

Îl cheamă Pavel Florin și este atât de celebru încât a devenit un model de urmat din Europa și până în îndepărtata Australie, iar postul american de televiziune CNN i-a dedicat un material în întregime.

Și totuși, cine este Pavel Florin și cu ce se ocupă el?


Clujeanul a devenit, peste noapte, cel mai cunoscut jucător de cricket din România. El a ajuns o veritabilă vedetă mondială în acest sport (cvasi-inexistent în țara noastră), în urma viralizării unei postări publicate pe Twitter, în care românul era ironizat pentru stilul său neortodox de aruncare a mingii, scrie digi24.ro.

După ce pasionații de cricket l-au ridiculizat în fel și chip, Pavel, care practică acest sport de 8 ani și este președinte al clubului Cricket România din Cluj, a recunoscut: „Da, stilul meu de aruncare nu e deloc unul frumos. Dar nu-mi pasă, pentru că iubesc cricketul”.


În urma aceste postări, toate ironiile s-au transformat în laude, iar toate vedetele internaționale ale cricketului au sărit în apărarea clujeanului, pe care l-au felicitat și încurajat pentru atitudinea afișată. „De acord 100%!. Cricketul este un joc minunat. Bravo și felicitări tuturor celor ca tine care practică acest sport. Mi-ar plăcea să reușim să ne vedem anul viitor. Dacă ai nevoie de un sfat sau ajutor din partea mea, dă-mi de veste!”, a declarat Shane Warne,  o legendă a cricketului australian.

 Florin a fost încurajat și de un fost internațional englez, Dimi Mascarenhas: „Vorbim despre primul jucător de cricket născut și crescut în România. Ar trebui să ne bucurăm cu toții pentru această extraordinară realizare”, a spus jucătorul de cricket din Anglia.


 „De fapt, asta e tot ce contează. Florin e acolo, pe teren, practică acest sport pe care îl iubește și acest lucru îi face plăcere, indiferent de ce cred unii despre asta. Asta e tot ce contează”, scriu jurnaliștii de la Fox Sports Australia.

 Într-un interviu acordat pentru Liga Europeană de Cricket, Florin a povestit despre cum a parcurs 500 de kilometri în nouă ore pentru a ajunge la o partidă de cricket care urma să se dispute dimineața. Echipa sa din Cluj participă la prima ediție a Ligii Europene de Cricket, alături de alte echipe din Italia, Spania și Olanda.

Etichete: cnn cricket