Sport

Cine este Slavia Praga, echipa cu care se întâlnește CFR în play off-ul Champions League

CFR Cluj o va întâlni în play-off-ul Champions League pe Slavia Praga. Partida tur se va juca marți, 20 august, de la ora 22:00. Pentru a ajunge în play-off-ul Champions League, ardelenii au trecut de Celtic, în timp ce cehii intră direct în această fază a competiției.

La prima vedere, cehii pleacă favoriți pentru calificarea în grupele Champions League, dacă e să ne luăm după valoarea lotului, dar echipa din Gruia a reușit ”miracolul” în turul trei preliminar și a trecut de Celtic Glasgow. Dacă e să comparăm cele două loturi, vedem că cehii au o valoare a lotului aproape dublă față de ardeleni, potrivit digisport.ro.

În acest moment, Slavia conduce în clasamentul din Cehia, cu 13 puncte după 5 etape disputate, la fel ca și CFR în campionatul intern. Ardelenii au același număr de puncte, după tot atâtea etape.


La campioana Cehiei evoluează în acest moment și doi jucători români. Este vorba despre Nicolae Stanciu și Alexandru Băluță.

24,4 milioane de euro este valoarea lotului celor de la CFR


40,6 milioane de euro este valoarea lotului celor de la Slavia Praga

Cine este Slavia Praga

Slavia Praga are în palmares 5 titluri de campioană a Cehiei, ultimul obținut chiar în sezonul trecut. De asemenea, adversara campioanei României în playoff-ul Champions League are și 14 titluri câștigate în Cehoslovacia. Slavia Praga a câștigat de 5 ori Cupa Cehiei.


Valoarea totală a lotului Slaviei Praga este de 40,6 milioane de euro. Cel mai bine cotat jucător din lot, conform transfermarkt.com, este mijlocașul defensiv Tomas Soucek, a cărui cotă este de 7 milioane de euro. Următorii în top sunt Nicolae Stanciu și Alex Kral, ambii fiind evaluați la 3,5 milioane de euro.

În sezonul trecut al Europa League, Slavia Praga a ajuns până în sferturile de finală, acolo unde a fost eliminată de Chelsea, cea care avea să câștige trofeul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter