Sport

Miracol în INFERN? CFR Cluj visează la o calificare glorioasă în Scoţia

CFR Cluj se duelează marţi de la ora 21:45, în manşa retur din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor cu formaţia scoţiană Celtic Glasgow. Trupa pregătită de Dan Petrescu a remizat, 1-1, în meciul din Gruia şi are nevoie de un miracol în infern după cum a mărturisit antrenorul campioanei.

Trupa din Gruia şi-a odihnit cei mai importanţi jucători în meciul de campionat cu FC Hermannstadt câştigat cu 3-0. Petrescu nu îl va avea însă în Scoţia pe Juan Emanuel Culio, mijlocaşul argentinian care a lipsit şi la partida tur din cauza unei accidentări suferite.

Campionii României au plecat în Scoţia cu un moral excelent, fiind pe primul loc în Liga 1 după cinci etape disputate. Clujenii au patru victorii şi un egal în competiţia internă, deşi Dan Petrescu a folosit formule experimentale în toate partidele.


Celtic Glasgow şi-a distrus toate adversarele în campionat şi competiţiile europene, iar cu excepţia meciului de la Cluj-Napoca au marcat de fiecare dată cel puţin două goluri. Campioana Scoţiei a marcat 25 de goluri în cele şapte meciuri oficiale disputate în toate competiţiile.

Trupa britanică l-a vândut la finalul săptămânii precedente pe fundaşul lateral Kieran Tierney, în vârstă de 22 de ani. Tierney a fost achiziţionat de Arsenal Londra în schimbul sumei de 27 de milioane de euro. Cel mai valoros jucător din lotul lui Celtic nu a evoluat din acest motiv în Gruia, tratativele cu echipa londoneză fiind într-un stagiu avansat încă de la începutul lunii august.


Dan Petrescu are amintiri superbe din Scoţia, acolo unde a reuşit alături de Unirea Urziceni să câştige cu 4-1 împotriva celor de la Glasgow Rangers. Fostul internaţional român a recunoscut că echipa va avea nevoie de un adevărat miracol pentru a se califica în turul următor.

„Vedeți că fac ravagii prin campionat! Au băgat 6-7 jucători care vor juca cu noi, marea favorită e Celtic. Parcă am avut prea mare noroc azi, sper să avem și cu ei. Mi se pare că au jucat 7 meciuri oficiale și, în afară de meciul cu noi, au dat câte 3, câte 5, câte 7. Spiritul lor este ofensiv. Nici cu Barcelona nu cred că se apără. Când te uiți la meciurile lui Celtic, te sperii! Are câte 30 de ocazii! E ca și cum am juca împotriva Barcelonei! Va trebui să ne apăram foarte bine, să ne dublăm și să stăm foarte bine fizic! Cei care joacă marți au mai fost odihniți. Sper ca arbitrul să nu dea mai mult de 10%. Cam așa ar fi titlul: miracol în infern”, a declarat Dan Petrescu.


Partida dintre cele două formaţii va fi condusă de arbitrul din Letonia Andris Treimanis, care va fi ajutat de Haralds Gudermanis şi Aleksejs Spasjonnikovs. Rezervă va fi Aleksandrs Golubevs.

Indiferent de rezultatul de la Glasgow, CFR Cluj îşi va continua aventura europeană. Formaţia lui Dan Petrescu se va duela cu Sparta Praga din Cehia dacă va merge mai departe în Champions League sau va da piept cu învingătoarea duelului dintre Sheriff Tiraspol şi AIK Solna în Europa League dacă va pierde.


Echipele probabile

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio – Deac, Rondon, Omrani


Celtic Glasgow: Bain – Elhamed, Ajer, Simunovici, Bolingoli – Brown, McGregor – Forrest, Christie, Morgan – Edouard

Ultimele Stiri
abonare newsletter