monitorulcj.ro Menu
Sport

„Feroviarii”, optimiști înaintea duelului cu Celtic: „Fanii ne dau putere, am demonstrat că putem trece de oricine!”

Câștigător a șapte trofee interne, veteranul Ciprian Deac explică de ce echipa sa nu se teme de Celtic Glasgow.

„Feroviarii”, optimiști înaintea duelului cu Celtic: „Fanii ne dau putere, am demonstrat că putem trece de oricine!”

Clujenii sunt la două meciuri de play-off-ul Ligii Campionilor și doar scoțienii de la Celtic le mai stau în cale. Prima confruntare cu ei este miercuri, în Gruia, de la ora 21:00, returul având loc săptămâna viitoare, marți, în deplasarea de pe Celtic Park. După ce au eliminat Astana și Maccabi Tel Aviv, fotbaliștii lui Dan Petrescu sunt încărcați de optimism și cred cu tărie că pot trece de Celtic.


„Nu mergem cu gândul că nu avem nici o șansă, ei sunt favoriți, dar nu mai avem nimic de pierdut, am început din turul 1, am ajuns în turul 3, sperăm să trecem de Celtic, să ajungem în play-off... Nu-i ușor să pleci din turul 1, să depășești echipe grele cum am făcut noi, dar am arătat că putem trece de oricine”, a precizat Ciprian Deac, mijlocașul de 33 de ani al vișiniilor, care și-a făcut calculele înainte de „dubla” cu Celtic.

„Dacă vom face un meci bun, vom obține un rezultat pozitiv. Meciurile din cupele europene sunt diferite față de cele din campionat, așa că va fi un meci de care pe care. Noi avem stilul nostru, este important să ne facem jocul și să nu primim gol acasă, apoi vom vedea în Scoția ce va fi”, a punctat decarul campioanei.

Elevii lui Dan Petrescu afirmă că publicul va juca un rol extrem de important în meciul de miercuri și îi cheamă pe fani în număr cât mai mare să-i susțină și să creeze o atmosferă ostilă scoțienilor.

„Mi-ar plăcea să jucăm cu un stadion plin, suporterii să pună presiune pe scoțieni, așa ar fi frumos. Va fi un meci deosebit, nu în fiecare an joci cu asemenea echipă, mi-ar plăcea ca fanii să vină în număr cât mai mare la stadion”, îi cheamă Deac pe suporterii campioanei.

„Dubla” cu Celtic, vârful de carieră pentru mulți „feroviari”

La rândul său, Mihai Bordeianu are încredere că echipa sa va putea trece de super-campioana Scoției. Motivați de partidele reușite cu Astana și Maccabi, pentru mulți dintre ceferiști, partidele cu Celtic reprezintă punctul maxim al carierei lor și nu vor să dea cu piciorul șansei pe care o au. Este și cazul mijlocașului Bordeianu, câștigător a două titluri de campion și a unei Supercupe cu CFR Cluj.

„Pentru mine va fi cel mai important meci al carierei, n-am mai jucat genul acesta de meciuri. Știu că va fi greu, dar avem încredere că putem trece mai departe. Mulți au fost sceptici în privința noastră, dar noi ne-am văzut de treabă și oricât au încercat alții să ne destabilizeze, am crezut în noi și ne-am văzut de drumul nostru”, a declarat fotbalistul adus de la Botoșani.

Mijlocașul în vârstă de 27 de ani mărturisește că Celtic nu mai are secrete pentru el și coechipierii săi și spune că știe ce are de făcut echipa sa pentru a ajunge în play-off-ul Ligii Campionilor.

„Trebuie să jucăm mai bine, să fim mai încrezători, să avem alt ritm, întâlnim un adversar mai agresiv, cu un joc bazat mai pe forță, Celtic nu joacă precum celelalte două echipe pe care le-a eliminat, Astana și Maccabi, mult mai tehnice și mai puțin agresive. Știm absolut totul despre ce fac cei de la Celtic! Orice copil când se apucă de fotbal visează să joace în Liga Campionilor. Mai avem de muncă, greul acum începe, am făcut doi pași importanți, dar drumul încă e lung”, a mai punctat Mihai Bordeianu.

„Aștept un stadion plin miercuri, de la tur la tur au fost mai mulți, avem nevoie de încurajările lor, sunt sigur că putem face un meci bun. Auzim încurajările fanilor, sunt zgomotoși, e un sentiment aparte, fanii ne dau putere, ne fac să ne simțim fotbaliști” – Mihai Bordeianu, fotbalist CFR Cluj